2018-04-23 11:39Pressmeddelande

Mexiko möter Göteborg i Smarteyes nya solglasögonkollektion

null

Nu har optikkedjan Smarteyes lanserat sin senaste solglasögonkollektion De La Sol. Smarteyes designers i Göteborg har hämtat inspiration från det soliga Mexiko och arbetet har resulterat i Smarteyes kanske hetaste solglasögonkollektion hittills.

De La Sol består av åtta olika bågar. Det alla har gemensamt är att de inspirerats av den mexikanska solen och naturen.

– Mexikos vita stränder är på många sätt sinnebilden av paradiset. Därför var det en perfekt utgångspunkt när vi skulle designa en ny solglasögonkollektion. Men vi hämtade även inspiration från Mexikos höga berg och heta öknar, något som syns i detaljerna på många modeller, berättar Smarteyes designer Karin Sjöbom.

I De La Sol hittar du både modernt uppdaterade klassiker i metall och stora, vågade bågar i acetat. Du kan beställa samtliga bågar med solglas slipat i din styrka eller köpa dem med oslipat solglas direkt över disk. När du beställer dem kan du välja mellan 20 olika färger på glaset – allt från färgstarka spegelglas till trendigt semitonade cafélinser.

De La Sol finns i samtliga Smarteyes svenska butiker från april. Med slipade solglas kostar de från 2000 kronor. Köper du dem direkt över disk kostar de från 1000 kronor. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Karin Sjöbom, Designer Smarteyes
Telefon: 0727-43 14 42
E-post: karin.sjobom@smarteyes.se

Thomas Kusoffsky, VD Smarteyes
Telefon: 0709-84 67 16
E-post: thomas.kussofsky@smarteyes.se

För ytterligare bildmaterial kontakta:

Aurora Borg, Dragster Kommunikation AB
Telefon: 0708-20 23 11
E-post: aurora@dragster.se

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.