2014-05-28 16:38Pressmeddelande

Bedford Avenue Collection färgar av sig

null

Bedford Avenue - Collection by Smarteyes

2014-05-28

BEDFORD AVENUE COLLECTION FÄRGAR AV SIG

Nu släpper Smarteyes fortsättningen på den populära kollektionen Bedford avenue collection. En uppdatering där Smarteyes designavdelning verkligen satt färg på de retroinspirerade bågarna.

Bedford Avenue Collection doftar New York, 60-tal och urban atmosfär. I kombination med en modern känsla har glasögonen gjort succé under 2013. När nu kollektionen utökas med nya glasögon är det kreativ färgsättning och innovativa detaljer som gör den stora skillnaden.

– Bedford Avenue Collection är en retrokollektion med ett formspråk från sextiotalet som uppdaterats med moderna detaljer. Bågarna har attityd och förstärker bärarens identitet – Define your Identity. säger Carl Åvall.

Nya trender i New York och fokus på bättre passform medför att vissa bågar i den nya kollektionen har blivit mindre i storlek och att andra blivit tunnare och lättare. Precis som i höstens kollektion ser vi också en hel del metalldetaljer i kombination med olika plaster och klassiska mönster. Även helfärgade glasögon där färgen släpper fram olika mönster som t.ex. tartan och trä finns med i nya kollektionen. Hela kollektionen finns nu i samtliga Smarteyesbutiker och på webben.

Download full presskit

För ytterligare information kontakta: 
Carl Åvall, Chefsdesigner Smarteyes 
tfn 0734-28 23 50 
e-post: carl@smarteyes.se 

Thomas Kusoffsky, Marknadschef Smarteyes 
tfn 0709-84 67 16 
e-post: thomas.kusoffsky@smarteyes.se

För ytterligare bildmaterial kontakta: 
Sofie Pettersson, Dragster Kommunikation 
tfn 0708-20 23 11
e-post: sofie@dragster.se

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Smarteyes har även åtta butiker i Tyskland och tre i Danmark.


Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med elva butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.