2014-03-27 14:36Pressmeddelande

Danny designar solglasögon för Smarteyes

null

Under namnet Danny Saucedo Collection släpper Smarteyes en kollektion solglasögon i vår. Kollektionen är ett resultat av ett samarbete mellan Danny Saucedo och Smarteyes designavdelning. Första delen av kollektionen når Smarteyes samtliga 55 butiker i Sverige, Danmark och Tyskland samt på www.smarteyes.se den 26 mars. Totalt handlar det om 10 modeller som släpps i två olika färger, varav tre modeller som limited edition.

Som inspiration för designsamarbetet har Danny lutat sig mot musik, livet i Los Angeles och givetvis sin egen stil. 
– Musik är mer än melodier och beats. Musik handlar också om livsstil, färg och form. Allt detta har varit viktig inspiration för mig i designprocessen, säger Danny Saucedo om kollektionen.

Kollektionen präglas av modern design med inslag av klassisk formgivning. En mix som innebär solglasögon med hög modegrad, men som ändå passar för många stiluttryck. Några av glasögonen bär också ett speciellt mönster på insidan av skalmen. Ett mönster som baseras på grafiken från ljudvågorna i Dannys egen musik.

Danny var länge en kund till Smarteyes. En relation som utvecklades ordentligt 2013 då Danny gick in som ambassadör och modell för företaget. I detta samarbete har idén om en gemensam kollektion växt fram genom Dannys stora intresse för mode och form. 
– Vi har haft ett fint samarbete redan från början där Dannys intresse för formgivning har lyst igenom hela tiden. Därför kändes det som en självklarhet när vi tog beslutet att göra en kollektion tillsammans, säger Carl Åvall chefsdesigner på Smarteyes.

Pressmaterial kan laddas ned från följande länk: http://smarteyes.se/dspress

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med elva butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.