2017-11-15 14:41Pressmeddelande

Diamantskurna bågar i Smarteyes nya kollektion

null

Nu presenterar optikkedjan Smarteyes sin senaste kollektion – Diamond Cut Collection. Acetatbågarna i kollektionen har diamantskurits för att skapa skarpa och markerade kanter som ger bågarna en stark och tydlig karaktär.

Diamond Cut Collection är en unik kollektion för Smarteyes. Det är första gången företaget använder ett diamantverktyg under tillverkningsprocessen för att få den perfekta utformningen. Karin Sjöbom, designer på Smarteyes, förklarar varför:

– Vi ville ge den här kollektionen extra edge och attityd och genom att diamantskära acetaten får bågarna skarpare kanter och mer distinkta former än vid traditionell tillverkning. Det ger en unik känsla och ett arkitektuellt uttryck i bågarna.

I kollektionen har man arbetat med olika ytbehandlingar för att stärka bågarnas karaktär – högblank och råborstad acetat, samt trendigt transparent acetat. En annan trend som Smarteyes designers har arbetat med är clip-on som gör dina vanliga glasögon till solglasögon.

Clip on, solförhänget som förvandlar glasögon till solglasögon, är tillbaka och är en av höstens hetaste accessoarer att kombinera glasögon med. Tre av modellerna i Diamond Cut Collection kommer med tillhörande clip on.

– Vill du hellre ha vanliga solglasögon kan du köpa majoriteten av modellerna med solglas utan styrka, direkt över disk. Om du är ute efter en modern och sofistikerad look tycker jag du ska välja en cafélins där glaset är lätt tonat. Riktigt snyggt och helt rätt i höst, berättar Karin Sjöbom

Diamond Cut Collection finns att köpa i Smarteyes 64 butiker i Sverige från 15 november.

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Karin Sjöbom, Designer Smarteyes
Telefon: 0727-43 14 42
E-post: karin.sjobom@smarteyes.se

Thomas Kusoffsky, VD Smarteyes
Telefon: 0709-84 67 16
E-post: thomas.kussofsky@smarteyes.se

För ytterligare bildmaterial kontakta:

Aurora Borg, Dragster Kommunikation AB
Telefon: 0708-20 23 11
E-post: aurora@dragster.se

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.