2019-04-12 07:15Pressmeddelande

Ny bågkollektion för mannen i storstadsdjungeln

Urban Oasis - Smarteyes nya herrkollektion.Urban Oasis - Smarteyes nya herrkollektion.

Urban Oasis är namnet på optikföretaget Smarteyes nya bågkollektion för herrar, som hämtat inspirationen från storstadsdjungelns möte mellan pulserande gatuliv och botaniska vilostunder i det gröna.

Kollektionen Urban Oasis presenterar en helt ny urban maskulin look inspirerad av mannen som känner sig mest hemma i stadsdjungelns stimulerande blandning av intensivt gatuliv och botaniska vilostunder.

– Urban Oasis är framtagen för en modern, urban och medveten man som älskar stadens puls men också behöver sin retreat i parkernas botaniska harmoni. Vi vill nå mannen som bryr sig om sitt utseende och är noga med detaljerna, säger Pernilla Algede, Creative Director på Smarteyes.

Rökgrått och sköldpaddsmönster
Urban Oasis består av fyra modeller – Lane, Park, Grove och Block – som är utformade i genomskinliga acetater och av metall inkapslad i acetat. De kommer i en subtil och naturlig färgpalett av rökgrått, matt grönt och klassiskt sköldpaddsmönstrat och Pernilla Algede är övertygad om att de kommer att smälta in väl i den moderna mannens outfit.

– Designen sätter ett tidlöst och urbant maskulint utseende i centrum – genom en elegant kontrast där polerad sportstil möter välskräddat streetmode. Vi har också valt en naturlig färgpalett och en subtil design som speglar storstadens härliga mix och gör det enkelt att komplettera sin outfit, avslutar Pernilla Algede.

Modellerna kostar 1000 kr/st och släpps i Smarteyes samtliga butiker den 12 april. Samtidigt släpps även damkollektionen Natural Nomad. Se hela kollektionen på smarteyes.se/urban-oasis

För högupplösta bilder, vänligen kontakta sandra.paulsson@smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes grundades 2007 och har ett 80-tal butiker i Sverige, Tyskland och Danmark. Smarteyes mission är att designa prisvärda glasögon till alla och visionen är att vara den mest rekommenderade optikern. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se.