2013-02-14 12:09Pressmeddelande

Ny butik: Smarteyes skänker glasögon till Bodens utsatta

null

I samband med att Smarteyes idag öppnar butik i Boden kommer man, tillsammans med Hela Människan RIA, att skänka synundersökningar och glasögon till personer som hamnat i en utsatt livssituation. Smarteyes arbetar kontinuerligt och omfattande för att god synhälsa ska vara en självklarhet för alla i samhället och man vill därför stödja RIA:s besökare. Smarteyes kommer att skänka glasögon efter behov, upp till ett värde av 400 000 kronor.

Hela Människan RIA i Boden bedriver ett omfattande arbete för att hjälpa människor som lever i en utsatt livssituation. Hit kommer man för att få en bit mat, byta kläder eller bara prata med någon. Alla är välkomna men främst handlar det om människor som behöver hjälp med sin ekonomi eller att ta sig ur missbruk och hemlöshet.

Vad gäller synhälsan är flera av RIA:s gäster i behov av glasögon men man saknar tillräckliga resurser för att kunna täcka behovet.

– Vi har ett jättestort behov av glasögon. Vi har i genomsnitt tjugo besökare per dag och de flesta av dem behöver glasögon men vi har inte haft möjlighet att hjälpa dem med synhälsan tidigare. Vi är otroligt glada över Smarteyes initiativ, säger Kjell Edlund, föreståndare Hela Människan RIA i Boden.

Smarteyes arbetar både lokalt och nationellt för att god synhälsa ska kunna vara en självklarhet för alla.

– Vi har vid tidigare butiksöppningar gjort liknande insatser och hjälpt hemlösa och socialt utsatta med synundersökningar och glasögon, något som vi är väldigt stolta över. Dessutom arbetar vi med vårt nationella projekt Ögonstenen där alla barn 0-8 år med synfel kan hämta ut gratis glasögon i någon av våra butiker. Vi vill göra bra glasögon, till ett rimligt pris för alla typer av människor. I det ligger också att hjälpa de som inte har möjlighet att sköta sin synhälsa. Det borde vara allas rätt att se bra, och vi kommer fortsätta arbeta med liknande projekt tills politikerna tar sitt ansvar och gör något åt problemet, säger Fredrik Wistrand, koncernchef för Smarteyes.

För ytterligare information kontakta:

Anders Zanton, Sverigechef för Smarteyes, tfn 0738-49 96 00
Kjell Edlund, föreståndare, Hela Människan RIA, Boden, tfn 0921-550 87

Bilder för fri publicering: Olof Mattson, tfn 031-701 33 81

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Malmö i söder till Luleå i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med nio butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.