2012-01-19 15:13Pressmeddelande

Ny butik: Smarteyes skänker glasögon till hemlösa i Karlskrona för upp till 400 000 kronor

null

I samband med att Smarteyes idag öppnar en butik i Karlskrona kommer man att, tillsammans med LP-verksamheten som driver verksamhet för socialt utsatta, skänka synundersökningar och glasögon till stadens hemlösa. Smarteyes räknar med att skänka glasögon upp till ett värde av cirka 400 000 kronor.

LP-verksamheten driver bland annat ett rehabiliteringscentrum med missbrukarvård och träffar många av Karlskronas hemlösa.
– Det handlar kanske om ett 100-tal personer i Karlskrona som inte har någon fast adress, säger Tomas Jönsson på LP-verksamheten som är en del av pingstförsamlingens sociala arbete i Karlskrona. 

Synhälsa är ett mycket eftersatt område eftersom det helt enkelt inte finns resurser att prioritera det.
– Vi ser ett mycket stort behov av nya glasögon bland dem vi träffar. Många har trasiga glasögon som de försöker laga så gott det går eller gamla glasögon som inte längre är rätt för deras synfel. Det här är ett jättebra initiativ från Smarteyes och vi hoppas att fler företag i kommunen följer deras exempel, säger Tomas Jönsson.

I samband med att Smarteyes öppnar sin nya butik på Ronnebygatan 52 i Karlskrona vill man ta sitt samhällsansvar.
– Vi har vid tidigare butiksöppningar gjort liknande satsningar och hjälpt hemlösa och socialt utsatta med att få synundersökningar och glasögon, något som vi är mycket stolta över. Bland hemlösa är sällan ett par glasögon första prioritet, därför vill vi hjälpa till med det som vi är duktiga på, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes.

Smarteyes har ett unikt koncept att prissätta glasögon, man säljer moderna kvalitetsglasögon till fastpris utan tillägg, vilket gäller alla glasögon i butiken. Det oberoende prisjämförelseföretaget Prisfakta har gjort ett test som bekräftar att Smarteyes är billigast av alla butikskedjor och till och med billigare än webb-butikerna. Kvalitetsmässigt visar tidigare studier, att trots de låga priserna, håller Smarteyes samma höga kvalitet som konkurrenterna.

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Wistrand, vd Smarteyes, tfn 0707-23 27 27
Tomas Jönsson, verksamhetsansvarig LP-verksamheten 0709-56 65 67

Bilder för fri publicering: Anna Creutz, tfn 0703-08 10 77

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Malmö i söder till Luleå i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med sju butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige. Smarteyes hade under 2010/2011 en omsättning på 186 miljoner kronor.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.