2013-02-07 11:21Pressmeddelande

Ny butik: Smarteyes skänker glasögon till socialt utsatta i Sandviken

null

I samband med att Smarteyes idag öppnar butik i Sandviken kommer man, tillsammans med LP-stiftelsen, att skänka synundersökningar och glasögon till personer som hamnat i en utsatt livssituation. Smarteyes arbetar kontinuerligt och omfattande för att god synhälsa ska vara en självklarhet för alla i samhället och man vill därför stödja LP-stiftelsens besökare. Smarteyes kommer att skänka glasögon efter behov, upp till ett värde av 400 000 kronor.

LP-stiftelsen i Sandviken bedriver ett omfattande arbete för att hjälpa människor som hamnat i en utsatt livssituation. Målet med verksamheten är att hjälpa missbrukare och kriminella från gatan till ett upprättat liv genom att erbjuda behandling, ekonomisk hjälp och gemenskap.
– Vi möter många olika problem, men främst handlar det om personer som lever i hemlöshet, missbruk eller kriminalitet. De kan vara i alla åldrar och komma från alla grupper i samhället, gemensamt är att de behöver stöd på något sätt. Men även om vi kan erbjuda hjälp så är det vi gör en droppe i havet, därför är det viktigt att fler engagerar sig på det sätt som Smarteyes gör, säger Lars Mantén, föreståndare för LP-stiftelsen i Sandviken.

Vad gäller synhälsan är flera av Stiftelsens gäster i behov av glasögon men har inte råd att prioritera synhälsan.
– Vi vet att många är i behov av nya glasögon men man har helt enkelt inte råd att köpa nya och får nöja sig med trasiga eller gamla glasögon. Det är ett stort handikapp att tvingas gå med dålig syn och inte göra självklara saker som att se på tv eller läsa tidningar. På ett sätt blir man utestängd från samhället, säger Lars Mantén.

Smarteyes arbetar både lokalt och nationellt för att god synhälsa ska kunna vara en självklarhet för alla.
– Vi har vid tidigare butiksöppningar gjort liknande insatser och hjälpt hemlösa och socialt utsatta med synundersökningar och glasögon, något som vi är väldigt stolta över. Dessutom arbetar vi med vårt nationella projekt Ögonstenen där alla barn 0-8 år med synfel kan hämta ut gratis glasögon i någon av våra butiker. Vi vill göra bra glasögon, till ett rimligt pris för alla typer av människor. I det ligger också att hjälpa de som inte har möjlighet att sköta sin synhälsa. Det borde vara allas rätt att se bra, och vi kommer fortsätta arbeta med liknande projekt tills politikerna tar sitt ansvar och gör något åt problemet, säger Fredrik Wistrand, koncernchef för Smarteyes.

För ytterligare information kontakta:
Anders Zanton, Sverigechef för Smarteyes, tfn 0738-49 96 00
Lars Mantén, föreståndare LP-stiftelsen i Sandviken, tfn 0707-88 23 77

Bilder för fri publicering: Olof Mattson, tfn 031-701 33 81

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Malmö i söder till Luleå i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med nio butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.