2018-08-26 20:00Pressmeddelande

Ny glasögonkollektion som vässar affärsstilen

null

När Smarteyes designers tog fram företagets senaste kollektionen hade de den moderna affärskvinnan och affärsmannen som inspirationskälla. Resultatet blev titankollektionen New Business Collection by Smarteyes.

New Business består av fem bågar i titan. Pernilla Algede, Creative Director på Smarteyes, beskriver kollektionen som både stilren och lekfull.

– Med okonstlat och samtidigt lekfullt formspråk, har New Business ett självsäkert och modernt designuttryck. Och om du vill att just glasögonen ska agera stilmarkör, ska du välja en båge i satinblått, rött eller grönt.

Starka, lätta och allergivänliga

Starka, lätta och allergivänliga New Business är en kollektion där materialen spelar en stor roll. Titan har valts framför stål, något som gör bågarna starka, flexibla, lätta och ett bättre val för nickelallergiker. Till det har Smarteyes valt att kombinera med acetat av mycket hög kvalitet, istället för vanlig plast.

– Målgruppen för den här kollektionen är både stil- och kvalitetsmedveten. Därför satsade vi på robust titan och högklassig acetat som material, vilka ger en tydlig känsla av gedigen kvalitet, avslutar Pernilla Algede.

New Business finns i Smarteyes samtliga svenska butiker från den 24 augusti och bågarna kostar 1000 kronor styck. Det innebär att du kan få kompletta enkelslipade glasögon med bågar ur kollektionen från 1500 kronor och från 3500 kronor för progressiva glas. 

Mer information om kollektionen finns på smarteyes.se/newbusiness

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Thomas Kusoffsky, VD Smarteyes
Telefon: 0709-84 67 16
E-post: thomas.kussofsky@smarteyes.se

För ytterligare bildmaterial kontakta:

Aurora Borg, Dragster Kommunikation AB
Telefon: 0708-20 23 11
E-post: aurora@dragster.se

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.