2018-04-03 10:48Pressmeddelande

Nya magnetiska solglas i Smarteyes senaste kollektion

null

Den svenska optikkedjan Smarteyes lanserar nu Magnet Shields Collection – en unik bågkollektion med magnetiska solglas – så kallade shields – som förvandlar dina vanliga glasögon till solglasögon på ett klick.

Med hjälp av små magneter i de tillhörande shieldsen kan du snabbt och enkelt sätta på och ta av dem från bågen – något som gör dem perfekta för bilkörning eller när du rör dig mellan olika miljöer. I arbetet med kollektionen har Smarteyes designers inspirerats av stadslivets höga tempo och kombinerat funktion med en av vårens stora trender.

– Inspirationen till Magnet Shields Collection kommer från den urbana livsstilen, där vi rör oss mellan butiker, caféer, och upp och ner i tunnelbanan i ett högt tempo. Bågarna, som är designade med denna livsstil i åtanke, görs om till solglasögon på ett klick – samtidigt som man gör ett riktigt style statement, berättar Karin Sjöbom, designer på Smarteyes, och fortsätter:

- Just shieldsmodellen på solglasögon är helt rätt i vår, och i den här kollektionen kombinerar vi den trenden tillsammans med ny, teknisk funktionalitet som gör bågarna mycket smidiga att använda i olika sorters situationer.

Magnet Shields Collection är den andra av fyra nya kollektioner Smarteyes lanserar under våren och sommaren. Kollektionen innehåller femmodeller som vardera finns i tre olika färger. När du köper en båge från kollektionen ingår en shield i grått, brunt eller silverspegel.

Bågarna i Magnet Shields Collection kostar 1000 kronor, inklusive valfri shield. För den som vill ha variationen i färg, går det att köpa till extra shields för 500 kronor styck.

Kollektionen lanseras i Smarteyes 64 svenska butiker i april.

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Karin Sjöbom, Designer Smarteyes
Telefon: 0727-43 14 42
E-post: karin.sjobom@smarteyes.se

Thomas Kusoffsky, VD Smarteyes
Telefon: 0709-84 67 16
E-post: thomas.kussofsky@smarteyes.se

För ytterligare bildmaterial kontakta:

Aurora Borg, Dragster Kommunikation AB
Telefon: 0708-20 23 11
E-post: aurora@dragster.se

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.