2012-03-14 08:00Pressmeddelande

Ögonstenen är symbolen för vårt löfte – Smarteyes skänker glasögon till alla barn 0-8 år med synfel

null

Från den 5 mars kan alla familjer med barn 0-8 år, som har synfel, komma till någon av våra 30 butiker för att prova ut ett par gratis glasögon.
– Vi är oerhört stolta över att vi har möjlighet att hjälpa alla barn och familjer som idag inte har råd att köpa glasögon. Vi gör inte skillnad på barn därför får alla barn med synfel hjälp av oss. Det är alla barns rätt att ha lika möjlighet att leka och lära sig läsa och skriva, säger Fredrik Wistrand, vd för Smarteyes.

Barnen är våra ögonstenar så vi låter ädelstenen ametist bli vår symbol för det arbete som vi kan göra för att alla barn i Sverige ska ha samma förutsättningar till en god syn.
– Detta är ett första steg i vårt arbete och fler initiativ kommer framöver. Både barn och vuxna ska ha rätt till god syn till ett rimligt pris, säger Fredrik Wistrand.

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Wistrand, vd Smarteyes, tfn 0707-232727 fredrik.wistrand@smarteyes.se
Bilder för fri publicering, Anders Ekhammar, tfn 0707-462579, e-post anders.ekhammar@perspective.se

www.smarteyes.se


Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Malmö i söder till Luleå i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med sju butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige. Smarteyes hade under 2010/2011 en omsättning på 186 miljoner kronor.


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.