2011-08-18 16:57Pressmeddelande

Optikkedjan Smarteyes öppnar butik i Eskilstuna

null

Optikkedjan Smarteyes fortsätter att expandera kraftigt i Sverige, idag öppnar man sin tjugoandra butik, och det i Eskilstuna. Tillsammans med Jeppe Gustafsson och Svenska kyrkans natthärbärge skänker man dessutom synundersökningar och glasögon till stadens hemlösa.
– Vi vill hjälpa till med det vi är duktiga på och tycker att det är viktigt att agera i lokala frågor i de städer vi etablerar oss, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes.

Under hela 2011 har Smarteyes haft en snabb expanderingstakt och förutom butiken i Eskilstuna kommer man öppna fyra nya butiker i Sverige under den närmaste månaden. Smarteyes tar alltid ca 30 procent av marknaden i antal sålda glasögon i de städer man etablerar nya butiker.
– Vårt koncept med fast pris utan tillägg tilltalar konsumenterna och gör att de hellre väljer oss än våra konkurrenter. I Eskilstuna har vi dessutom ett mycket bra butiksläge mitt på Kungsgatan, säger Fredrik Wistrand.

I samband med att Smarteyes öppnar butiken i Eskilstuna kommer man att skänka glasögon till stadens hemlösa. Det är ett samarbete med Jeppe Gustafsson, initiativtagare till Situation Eskilstuna, och Svenska Kyrkans natthärbärge.
– De flesta hemlösa i Eskilstuna är 40-50 år, en ålder då de flesta börjar få nedsatt syn. Vi kommer att skänka lika många glasögon som vi säljer under öppningsdagen, vi räknar att det blir upp till ett värde av 400 000 kronor, säger Fredrik Wistrand.

Smarteyes är det första företaget i kommunen som går in och hjälper Jeppe Gustafsson i hans arbete med hemlösa.
– Genom olika företagssamarbeten vill jag försöka hjälpa hemlösa. Jag vet många som är i behov av glasögon men som av olika anledningar inte har någon möjlighet att göra något åt det, säger Jeppe Gustafsson.

Smarteyes har ett unikt koncept att prissätta glasögon, man säljer moderna kvalitetsglasögon till fastpris utan tillägg, vilket gäller alla glasögon i butiken. Det oberoende prisjämförelseföretaget Prisfakta gjorde tidigare i våras ett test som bekräftar att Smarteyes är billigast av alla butikskedjor och till och med billigare än webb-butikerna. Kvalitetsmässigt visar tidigare studier, att trots de låga priserna, håller samma höga kvalitet som konkurrenterna.

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via deras bolag Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegard till fast lågt pris, utan tillägg. Man har en snabb expanderingstakt och under sommaren 2010 öppnade man sin första butik i Tyskland. Smarteyes hade under 2009/2010 en omsättning på 129 miljoner kronor.


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.