2011-10-06 11:19Pressmeddelande

Optikkedjan Smarteyes öppnar butik i Skövde

null

När optikkedjan Smarteyes öppnar butik i Skövde kommer man i samarbete med Frälsningsarmén att skänka synundersökningar och glasögon till socialt utsatta i kommunen. Smarteyes räknar med att skänka glasögon upp till ett värde av cirka 400 000 kronor. Smarteyes butik i Skövde är den 25:e butiken i Sverige sedan 2007.
– Vi
tycker att det är viktigt att agera i lokala frågor i de städer vi etablerar oss, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes.

Smarteyes expanderar i snabb takt med butiker i Sverige och Tyskland. På fyra år har man öppnat 25 butiker i Sverige och sju butiker i Tyskland. Smarteyes planerar att öppna butiker i fler länder i Europa. Butiken i Skövde har ett A-läge, mitt på Storgatan.
– Vårt koncept, fast pris utan tillägg på alla glasögon i butiken, tilltalar konsumenterna. Framgången visar sig ofta ganska snabbt i de städer vi etablerar nya butiker, vi tar omkring 30 procent av marknaden i antal sålda glasögon, säger Fredrik Wistrand.

Samtidigt som Smarteyes öppnar butiken skänker man i samarbete med Frälsningsarmén i Skövde synundersökningar och glasögon till kommunens socialt utsatta.
– Allt fler människor i samhället måste välja bort mycket av det som är en självklarhet för oss andra, synundersökningar och glasögon är bara ett av flera exempel. Vi är otroligt glada för Smarteyes engagemang och att de aktivt jobbar för att fler företag i kommunen ska följa i deras fotspår, säger Lotta Lundell, Frälsningsarmén i Skövde.

Smarteyes har vid tidigare butiksöppningar gjort liknande satsningar och skänkt synundersökningar och glasögon till ortens hemlösa och socialt utsatta. Smarteyes uppmanar även andra lokala företag att följa deras linje.
– Det lokala engagemang som vi visar gör att vår personal är stolt över sin arbetsplats. I Skövde har vi varit i kontakt med läkare och tandläkare för att de också ska hjälpa till med det som de är duktiga på, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes.

Det oberoende prisjämförelseföretaget Prisfakta gjorde tidigare i våras ett test som bekräftar att Smarteyes har lägst priser av alla butikskedjor och till och med lägre än webb-butikerna. Kvalitetsmässigt visar tidigare studier, att trots de låga priserna, håller Smarteyes samma höga kvalitet som konkurrenterna.

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Wistrand, vd Smarteyes, tfn 0707-232727
Lotta Lundell, socialofficer, Frälsningsarmén, Skövde 0707-788904

Bilder för fri publicering: Ida Nilsson, tfn 0709-134037

www.smarteyes.se

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via deras bolag Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegard till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Malmö i söder till Luleå i norr och har en snabb expanderingstakt. Under sommaren 2010 öppnade man sin första butik i Tyskland och man räknar med samma expansionstakt som i Sverige. Smarteyes hade under 2010/2011 en omsättning på 186 miljoner kronor.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.