2011-08-30 17:12Pressmeddelande

Optikkedjan Smarteyes öppnar sin tredje butik i Stockholm

null

Den svenska optikkedjan Smarteyes har ökat sin omsättning rejält flera år i rad. För tillfället öppnar man omkring en butik i veckan och i torsdags etablerade man sin 23:e svenska butik, nu på Götgatan i Stockholm. Med butikskonceptet att ha fast pris på glasögon, utan tillägg, räknar man med att ta omkring 30 procent av glasögonmarknaden i de städer man etablerar sig.

Vi har ett modernt butikskoncept och vi vet att det finns ett behov av detta i de flesta svenska städer, vårt största problem är att hitta attraktiva butikslägen, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes.

Med snabb expanderingstakt har Smarteyes sedan våren 2007 öppnat totalt 29 butiker i Sverige och Tyskland. Under 2011 räknar Smarteyes med att öppna ett 20-tal butiker och i dagsläget öppnar man omkring en butik i veckan.
– Vi märker inte av att det är bistra tider, vi väljer att gasa. Vi hoppas att lågkonjunkturen kan skapa fler lediga lokaler i rätt lägen, säger Fredrik Wistrand.

Smarteyes har utmanat optikbranschen ända sedan starten med ett helt nytt sätt att prissätta glasögon. Det oberoende prisjämförelseföretaget Prisfakta gjorde tidigare i våras ett test som bekräftar att Smarteyes har lägst priser av alla butikskedjor, till och med lägre än webb-butikerna. Kvalitetsmässigt visar tidigare studier att Smarteyes, trots de låga priserna, håller samma höga kvalitet som konkurrenterna.

 – Testet visar att det är marginella skillnader mellan de optiska kvaliteterna på glasögonen från de olika kedjorna men en stor skillnad på priset. Vi vill att våra kunder ska kunna köpa glasögon i riktigt bra kvalitet till ett fast lågt pris, vilket vi har lyckas med, säger Fredrik Wistrand.

Bokslutsåret 2009/2010 blev ett rekordår för optikkedjan Smarteyes, med en omsättningsökning på 78 procent (128,3 miljoner kronor) och en vinst på 9,97 miljoner kronor. Årets resultat är en ökning med närmare 300 procent jämfört med föregående år (2008/2009 -5,8 msek).

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Wistrand, vd Smarteyes, tfn 0707-232727 fredrik.wistrand@smarteyes.se

Bilder för fri publicering, Ida Nilsson, tfn 0709-134037, e-post ida.nilsson@perspective.se

www.smarteyes.se


Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via deras bolag Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegard till fast lågt pris, utan tillägg. Man har 14 optikbutiker och en snabb expanderingstakt, under sommaren 2010 öppnade man sin första butik i Tyskland. Smarteyes hade under 2009/2010 en omsättning på 129 miljoner kronor.


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.