2010-12-01 09:53Pressmeddelande

Rekordår för Optikkedjan Smarteyes – Sju nya butiker och ett positivt resultat på närmare 10 miljoner kronor

null

Bokslutsåret 2009/2010 blev ett rekordår för optikkedjan Smarteyes, med en omsättningsökning på 78 procent (128,3 miljoner kronor) och en vinst på 9,97 miljoner kronor. Årets resultat är en ökning med närmare 300 procent jämfört med föregående år (2008/2009 -5,8 msek). Smarteyes, där Rune Andersson med familj via Mellbygård AB är huvudägare, är inne i en stark tillväxtfas och planerar att öppna ytterligare 10-15 butiker nästa år.

När Smarteyes startade 2007 utmanade man optikbranschen med helt nytt sätt att prissätta glasögon. Smarteyes erbjuder ett tydligt fastpris utan tillägg på alla glasögon i butiken. Idag är man en av de mest lönsamma optikkedjorna på den svenska marknaden.

– Ända från starten har vi byggt Smarteyes med målsättningen att bli stora. Det innebär att vi har haft ganska tunga overhead-kostnader, men nu har vi hunnit ikapp vår storlek och alla våra butiker är lönsamma, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes.

Bokslutet för 2009/2010 visar en omsättningsökning med 78 procent, 128,3 miljoner kronor, och en vinst på närmare 10 miljoner kronor. Årets resultat är en ökning med nästan 300 procent från föregående år. Totalt har man öppnat sju nya butiker under bokslutsåret.
– Vår styrka ligger i att vi har effektiva distributions- och inköpskanaler.  Med Rune Andersson och Mellbygård i ryggen har vi starka muskler och ser mycket ljust på framtiden, säger Fredrik Wistrand.

Målet för kommande år är att dubbla omsättningen och Smarteyes planerar att öppna 10-15 nya butiker. Smarteyes är idag en av Sveriges snabbast växande butikskedjor med en affärsidé som innebär att man har tagit bort mellanhänderna och köper direkt från tillverkarna. Smarteyes drivkraft ligger i att alltid vara steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet för att kunna hålla nere priserna.

 

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Wistrand, vd, tfn. 0707-232727, e-post: fredrik@smarteyes.se
Bilder för fri publicering kontakta Ida Nilsson, tfn 0709-134037, e-post ida.nilsson@perspective.se

www.smarteyes.se

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via deras bolag Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegard till fast lågt pris, utan tillägg. Man har 14 optikbutiker och en snabb expanderingstakt, under sommaren 2010 öppnade man sin första butik i Tyskland. Smarteyes hade under 2009/2010 en omsättning på 129 miljoner kronor.


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.