2015-01-26 15:20Pressmeddelande

Retrodesign och biologiskt nedbrytbar plast i Smarteyes nya kollektion

null

Nu lanserar optikerkedjan Smarteyes sin nya kollektion Elements Collection. Kollektionen sticker ut tack vare sin design och ett speciellt materialval.

Elements Collection är en samling retrobågar, men med en modern touch. Urvalet i kollektionen är brett och består av både tunna, lätta bågar och lite kraftigare, mer karaktärsfulla modeller. Det gör att Elements Collection riktar sig både till den trendkänsliga modeälskaren och till den som bara är ute efter en snygg och uppdaterad stil.

Men Smarteyes designers har inte bara inspirerats av klassiska linjer och tidlösa former, de har även varit lyhörda för det stora intresset av hållbarhet som finns i modevärlden. All plast i Elements Collection är gjort av biologiskt nedbrytbar plast. Det innebär att plasten, under rätt förutsättningar, bryts ner och blir en del av naturen.

– Vårt främsta mål var att skapa en unik kollektion med hög kvalitet på både material och design. Men vi ville även utforska hållbart mode, säger Smarteyes designer Karin Sjöbom och fortsätter:

– Vi inser att vårt val av biologiskt nedbrytbar plast inte kommer att förändra världen, men vi ser det som ett första steg mot en större medvetenhet.

Elements Collection består av 20 modeller, alla till fasta priser. I priset ingår allt, oavsett synfel. Kollektionen finns att köpa i Smarteyes samtliga butiker från vecka 5.

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är genom effektiva inköp och god design erbjuda ett brett sortiment modeglasögon till attraktiva priser. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland och sedan 2013 även i Danmark. Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.