2015-04-29 09:38Pressmeddelande

Riktiga leoparder, zebror och krokodiler i Smarteyes nya kollektion Wild.

null

Nu  lanserar optikerkedjan Smarteyes sin nya, limiterade kollektion Wild. Kollektionen är en färgstark hyllning till den färgsprakande naturen och riktiga djur har fått agera fotomodeller.

Naturromantik och starka mönster är några av vårens stora modetrender, något som Smarteyes designers har tagit fasta på när de designat Wild. I kollektionen finns bland annat naturtrogna leopard-, zebra- och giraffmönster, men även krokodiler, ödlor och palmer har fått stå modeller. Och att alla mönster är så naturtrogna är ingen slump. Istället för att illustrera dem som man vanligtvis gör, så har Smarteyes designers gått steget längre och fotograferat djuren och växterna och fört över bilderna till bågar och skalmar.

– Naturromantik är en tydlig trend, men vi ville göra nåt som sticker ut och tar för sig lite extra, berättar Smarteyes designer Carl Åvall och fortsätter:

– Tack vare att vi använt fotografier och tagit en hel del bilder själva, har vi fått en helt annan känsla. Mönstren blir mer autentiska och tar för sig mycket mer.

Wild består av 17 olika modeller, alla i metall. Kollektionen riktar sig framför allt till starka personligheter som gillar att synas, men även till dig som vill ha ett extra, lite mer vågat, par att variera vardagsglasögonen med. Wild finns att köpa i Smarteyes samtliga butiker från vecka 18 och bågarna kostar 1499 kronor med enkelslipade glas och 2999 kronor med progressiva. Precis som vanligt hos Smarteyes ingår allt i priset. Oavsett synfel.

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är genom effektiva inköp och god design erbjuda ett brett sortiment modeglasögon till attraktiva priser. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland och sedan 2013 även i Danmark. Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.