2013-01-24 13:30Pressmeddelande

Rune Andersson på plats när Smarteyes öppnar ny butik i Trelleborg

null

I samband med att Smarteyes idag öppnar butik i Trelleborg kommer man, tillsammans med Frälsningsarmén, att skänka synundersökningar och glasögon till socialt utsatta i Trelleborg. Smarteyes arbetar kontinuerligt för att hjälpa barn och vuxna runt om i landet med synhälsan och i Trelleborg beräknar man kunna täcka behovet genom att skänka glasögon upp till ett värde av 400 000 kronor. Vid öppningen närvarar bland andra Smarteyes huvudägare Rune Andersson, Smarteyes styrelse och Christer Nelander, kårledare för Frälsningsarmén i Trelleborg.

– Det känns speciellt att få öppna vår 36:e butik. Trelleborg är en stad som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och därför är jag också mycket glad att vi kan hjälpa utsatta människor med deras synhälsa, det känns självklart, säger Rune Andersson, som under sin tid som vd och styrelseordförande i Trelleborg AB utvecklade företaget till ett av Sveriges största.

På Frälsningsarmén i Trelleborg märker man av att många människor inte har möjlighet att prioritera sin synhälsa och välkomnar därför Smarteyes initiativ.

– Vi möter 30-40 personer varje dag, det är allt från missbrukare till pensionärer som behöver hjälp. Tyvärr ser vi ofta personer som har dåliga eller trasiga glasögon, men som inte har råd att köpa nya. De har helt enkelt inte råd att prioritera synhälsan, säger Christer Nelander, kårledare för Frälsningsarmén i Trelleborg.

Smarteyes arbetar både lokalt och nationellt för att god synhälsa ska kunna vara en självklarhet för alla.

– Vi har vid tidigare butiksöppningar gjort liknande insatser och hjälpt hemlösa och socialt utsatta med synundersökningar och glasögon, något som vi är väldigt stolta över. Dessutom arbetar vi med vårt nationella projekt Ögonstenen där alla barn 0-8 år med synfel kan hämta ut gratis glasögon i någon av våra butiker. Vi vill göra bra glasögon, till ett rimligt pris för alla typer av människor. I det ligger också att hjälpa de som inte har möjlighet att sköta sin synhälsa. De borde vara allas rätt att se bra, och vi kommer fortsätta arbeta med liknande projekt tills politikerna tar sitt ansvar och gör något åt problemet, säger Fredrik Wistrand, koncernchef för Smarteyes.

Den 26 september 2012 delade H.M. Drottning Silvia ut priset för Årets Blommande företag till Smarteyes. Priset tilldelades Smarteyes för företagets samarbete med Majblomman och projektet Ögonstenen.

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Wistrand, koncernchef Smarteyes, tfn 0707-23 27 27
Christer Nelander, kårledare Frälsningsarmén Trelleborg tfn 0410-104 90

Bilder för fri publicering: Olof Mattson tfn: 031-701 33 81

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Malmö i söder till Luleå i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med nio butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.