2016-03-17 16:25Pressmeddelande

Smarteyes är en av Sveriges bästa arbetsplatser

null

För 14:e året i rad korade Great Place to Work Sveriges bästa arbetsplatser vid en gala på Cirkus i Stockholm. Bland de hundratals tävlande utsågs vinnarna genom en medarbetarundersökning och en kulturprofil där företagen själva fick berätta om sin insats för att skapa en bra arbetsplats. Dessa utvärderades och poängsattes sedan.

Med 65 butiker och cirka 500 medarbetare runt om i Sverige, utsågs optikkedjan Smarteyes till Sveriges 7:e bästa arbetsplats bland företag med över 250 medarbetare. Något som Cecilia Holmblad, HR-ansvarig Sverige, är mycket stolt över.

- Självklart är vi väldigt stolta över resultatet, speciellt som vi placerade oss före företag vi verkligen ser upp till som Nordic Choice, McDonalds och Liseberg, berättar Cecilia och fortsätter:

- Men vi är inte helt förvånade över vår placering. Vi satsar mycket på vår personal, både genom utbildningar och genom att erbjuda goda karriärmöjligheter. Och det här är ett tydligt bevis på att vår personalpolitik verkligen fungerar.

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och är uppstickaren som vuxit sig stor och nu på allvar utmanar de traditionella optikkedjorna. Något som företagets Sverigechef Anders Zanton säger skulle vara omöjligt utan duktig och hängiven personal.

- Vi är fortfarande ett ungt företag och medarbetarna är vår viktigaste tillgång. Utan dem hade vi inte varit där vi är idag. Därför kommer vi även fortsättningsvis satsa på personalen och till nästa år siktar vi på guld, avslutar Anders.

För ytterligare information kontakta:

Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes, tfn 0738-49 96 00

Cecilia Holmblad, HR-ansvarig Sverige, tfn 0737-805 318

Smarteyesgrundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.