2015-10-08 13:55Pressmeddelande

Smarteyes förstärker ledningsgruppen

null

Smarteyes redovisade nyligen ett rekordresultat för räkenskapsåret 2014/2015. Samtidigt förstärker företaget sin ledningsgrupp och har rekryterat Johan Sandberg som finanschef och Niklas Odequist som produktchef.
 Nu stärker vi upp med nödvändig kompetens för att kunna fortsätta växa snabbt och kontrollerat med bibehållen lönsamhet, säger Thomas Kusoffsky som är koncernchef på Smarteyes. 

Smarteyes omsatte 520 miljoner sek under räkenskapsåret 2014/2015 och befinner sig i en kraftig expansion. Som ett nödvändigt led i den fortsätta utvecklingen förstärker företaget sin ledningsgrupp med två personer.

Johan Sandberg har tillträtt som finanschef. Han är 33 år, utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg och kommer senast från Ernst & Young och rollen som revisor och konsult. Johan har en bred erfarenhet av stora och små företag i olika branscher.

– Det känns spännande att arbeta på ”kundsidan” med ett av Sverige kanske allra mest intressanta företag som både växer snabbt och är lönsamt, säger Johan Sandberg.

Produktchefen Niklas Odequist började på Smarteyes i början av september och kommer närmast från Hemtex AB och rollen som sortiments- och inköpschef. Tidigare har han varit anställd på JC, RNB Retail and Brands med övergripande ansvar för inköp och produktion.

– Smarteyes har ett tydligt kunderbjudande och jag ser fram emot att få vara en del av den resa som smarteyes gör, och kommer att göra framöver, säger Niklas Odequist

Smarteyes är ”uppstickaren” som blivit stor och lönsam. När böckerna stängdes 30 juni för det brutna räkenskapsåret juli 2014 – juni 2015 redovisades en uppgång på samtliga marknader som företaget verkar på. Koncernens rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 58.8 mkr, en ökning med 155 procent jämfört med föregående år. Under året öppnades 18 nya butiker och i dagsläget har Smarteyes 80 butiker – 60 i Sverige, nio i Tyskland och elva i Danmark.

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.