2019-03-11 05:05Pressmeddelande

Smarteyes förstärker med två nya ledare

Smarteyes rekryterar två nya ledare - MIkael Parsmo och Therese Arnqvist.Smarteyes rekryterar två nya ledare - MIkael Parsmo och Therese Arnqvist.

Optikföretaget Smarteyes förstärker nu organisationen med två nyrekryteringar på chefspositioner. Therese Arnqvist kliver in i rollen som ny HR-chef och Mikael Parsmo blir ny chef för Produkt- & designavdelningen.

Efter ett nytt rekordår 2018 vässar Smarteyes nu organisationen ytterligare. Therese Arnqvist värvas in som ny HR-chef.

Therese har en gedigen erfarenhet av att det senast 15 åren ha arbetat på olika funktioner inom Human Resources och kommer närmast från IT- branschen där hon jobbat som HR-chef på Xelent Office Sweden AB. Dessförinnan jobbade hon som kompetensutvecklare och HR specialist på skokoncernen Nilson Group. Hon har även arbetat som utbildningskonsult, säljtränare och butiksansvarig. Therese ansluter den 11 mars och kommer att ingå i Smarteyes ledningsgrupp.

– Jag ser fram emot att jobba i ett innovativt företag som Smarteyes, som har tydliga framtidsambitioner och som sätter medarbetare och kund i fokus. Min styrka är att kombinera affärsstrategier och medarbetarfrågor och ser fram emot att bidra med min erfarenhet och bygga vidare på företagets starka kultur och värdegrund, säger Therese Arnqvist.  

– Vi vill inte bara vara Sveriges främsta optikföretag utan har också som ambition att vara landets bästa arbetsplats. Med Thereses personliga egenskaper och gedigna erfarenhet ser jag fram emot nästa steg i vår interna utveckling, säger Thomas Kusoffsky, VD på Smarteyes.

Specialist på glasögonbågar
Mikael Parsmo blir ny chef för Produkt- & designavdelningen och kommer från en rad ledande och operativa befattningar inom produktframtagning, sourcing och inköp. De senaste 15 åren har Mikael arbetat med glasögontillverkning på Scandinavian Eyewear och D & Company, och är idag en specialist på glasögonbågar vad gäller konstruktion, passform, funktion och kvalitét. Han har gedigen erfarenhet av att arbeta med designers och har även ett kommersiellt öga när det kommer till tillverkning, inköp och varumärkens DNA. Mikael startade hos Smarteyes den 1 mars.

– Det är en väldigt spännande tid att komma till Smarteyes genom den stora satsningen på design och spännande materialval. Man har redan ett starkt varumärke och en unik förmåga att hela tiden förnya sig, vilket känns väldigt lockande att bli en del av, säger Mikael Parsmo.

– Vi är verkligen glada att vi lyckats knyta Mikael Parsmo till oss. Hans erfarenhet av glasögontillverkning och varumärkesarbete blir central när vi tar vårt sortiment vidare in i framtiden, säger Anders Zanton, Retail Director & Country Manager Sweden på Smarteyes.

 


Om Smarteyes

Smarteyes grundades 2007 och har ett 80-tal butiker i Sverige, Tyskland och Danmark. Smarteyes mission är att designa prisvärda glasögon till alla och visionen är att vara den mest rekommenderade optikern. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se.