2024-03-20 06:40Pressmeddelande

Smarteyes fortsätter Rocka Sockorna med Svenska Downföreningen för att krossa fördomarna

Optikkedjan Smarteyes fortsätter sitt samarbete med Svenska Downföreningen och initiativet Rocka sockorna. För tredje året i rad visar bolaget sitt tydliga stöd till att inkludera och hylla alla människors potential. Dessutom kommer Smarteyes under hela mars månad, i samband med Världsdagen för Downs syndrom den 21 mars, skänka 50 kronor per sålda barn- eller ungdomsglasögon till Svenska Downföreningen. 

– Initiativet Rocka sockorna går helt i linje med allt vi tror på och arbetar för. Att alla ska känna sig välkomna, respekterade och hyllade. Det speglar även vår design som lika mycket handlar om glasögonens utseende som funktion. Vi vill göra inkluderande design där alla människor ska hitta glasögon som sitter perfekt och ser bra ut. Därför tog vi, i samband med att vi började samarbetet med Svenska Downföreningen, fram glasögon till barn och ungdomar där skalmarna är i olika färger för att på vårt sätt Rocka glasögonen, säger Jonas Fredriksson, Marketing manager på Smarteyes.

Årets tema för Världsdagen är att "krossa fördomarna" om Downs syndrom. Vi kan alla bidra till att utmana fördomar och okunskap. Företag har ofta en betydande röst som många lyssnar till och kan effektivt vara med och öka kunskapen samt utmana fördomarna, anser Karen Flø, kommunikatör för Svenska Downföreningen. 

Hon framhåller att för att bekämpa fördomar om Downs syndrom är det av stor vikt att personer med Downs syndrom syns i vårt offentliga rum. Reklam och kommunikation påverkar samhället och vilka värderingar vi anser vara viktiga. Det är ovärderligt när företag som Smarteyes på ett fantastiskt sätt använder sin räckvidd och inflytande för att tillsammans med oss sprida medvetenhet, främja inkludering och visa sitt engagemang för alla människors lika värde. Att Smarteyes dessutom skänker delar av sina intäkter till oss möjliggör fortsättningen av vårt arbete, vilket vi är mycket tacksamma för.

Svenska Downföreningen är en ideell organisation som strävar efter ett samhälle där personer med Downs Syndrom är jämbördiga medborgare med full delaktighet, jämlikhet och självbestämmande utifrån var och ens individuella förutsättningar. Smarteyes delar Svenska Downföreningens värderingar och värdesätter mångfald samt står upp för allas lika värde. Genom barn- och ungdomskollektionen av färgglada olikfärgade skalmar kan vi både Rocka sockorna - och glasögonen. 

 


Om Smarteyes

Smarteyes är optikkedjan som gör god design och professionell ögonvård tillgängligt för de många människorna genom attraktiva priser. Bolaget grundades 2007 och har idag ett 85-tal butiker i Sverige och Danmark. Med en vision att vara den mest rekommenderade optikern och med en årsomsättning på närmare 600 miljoner SEK är Smarteyes optikern för människor som vill göra smarta val. Smarteyes ägs sedan 2022 av Synoptik A/S som är en del av EssilorLuxottica, en världsledande aktör inom design, tillverkning och distribution av glasögon och solglasögon med drygt 18 000 butiker över hela världen. För mer information, www.smarteyes.se


Kontaktpersoner

Jonas Fredriksson
Marketing manager
Jonas Fredriksson