2012-04-11 10:26Pressmeddelande

Smarteyes i samarbete med Majblomman – fler barn och unga får hjälp med glasögon

null

Smarteyes och barnhjälpsorganisationen Majblomman har nu kommit överens om ett samarbete som ger Majblomman möjlighet att hjälpa fler barn och unga att få glasögon. Smarteyes ger en kraftig rabatt till Majblomman, som på så sätt får bidragspengarna att räcka till fler barn.

Upplägget är lika enkelt som smart. Smarteyes har som alltid ett fast pris oberoende av synfel och båge. Ungdomarna väljer fritt bland butikens alla bågar och glasen slipas och behandlas utifrån behov. När Majblomman lämnar en glasögoncheck till den sökande är det bara att ta sig till närmaste Smarteyesbutik för att välja ut ett par glasögon som passar. Detta gäller barn som är 8 till 16 år eller till och med sitt sista år i grundskolan.

– Vi är glada över samarbetet med Smarteyes. Det gör att vi har möjlighet att hjälpa fler barn och unga så att de får glasögon och kan hänga med i skolan. Egentligen är detta en fråga för landstingen som hanterar medicinsk behandling och hjälpmedel. Vi menar att barn ska ha rätt till glasögon, på samma sätt som barn får en hörapparat. Frågan diskuteras nu på riksdagsnivå men under tiden som politikerna diskuterar är det tacksamt att Smarteyes agerar, säger Lena Holm, Majblommans generalsekreterare.

– Smarteyes är ett strålande exempel på ett Blommande företag – företag som stöttar vår verksamhet. Alla våra lokala Majblommeföreningar kommer att jubla över erbjudandet som innebär att bidragspengarna räcker till fler barn, säger Stefan Thilén, insamlingsansvarig på Majblomman.

För Smarteyes är detta en fortsättning på projekt Ögonstenen som startade när Smarteyes beslutade sig för att skänka glasögon till alla barn i Sverige 0 till 8 år.
– Vi har förstått att behovet är enormt. Många familjer har inte råd att köpa glasögon till sina barn och vi tycker att det är så upprörande att vi tar ytterligare ett initiativ för att alla barn och ungdomar ska ha samma förutsättningar till en god syn, säger Fredrik Wistrand vd på Smarteyes.

Ett villkor för att barn och ungdomar ska kunna ha lika förutsättningar att lära sig läsa och skriva och umgås med vänner är att de ser ordentligt. Majblomman arbetar hårt för att politikerna ska ta sitt ansvar och se glasögon som medicinsk behandling eller hjälpmedel precis som hörapparat eller tandställning. Men till dess gör Smarteyes allt de kan för att hjälpa de unga.
– Jag är oerhört stolt över att vi har möjlighet att göra det här. Vi har som grundinställning att alla ska ha råd med glasögon och att man ska betala ett fast rimligt pris för en god syn i snygga glasögon, men när familjer med barn och ungdomar ändå inte har råd tar vi det ett steg till, säger Fredrik Wistrand.

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Wistrand, vd Smarteyes, tfn 0707-232727 fredrik.wistrand@smarteyes.se
Lena Holm, generalsekreterare på Majblomman, tfn 0706-994561
Bilder för fri publicering, Anders Ekhammar, tfn 0707-462579
e-post: anders.ekhammar@perspective.se
www.smarteyes.se
www.majblomman.se

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Malmö i söder till Luleå i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med sju butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige. Smarteyes hade under 2010/2011 en omsättning på 186 miljoner kronor.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.