2017-04-18 14:35Pressmeddelande

Smarteyes möter våren med vågad solglasögonkollektion

null

Tio år efter att optikföretaget Smarteyes grundades lanserar man nu Riviera Collection – sin första dedikerade solglasögonkollektion. Enligt Smarteyes designer är det en vågad kollektion som sticker ut.

Riviera Collection är formgiven av Smarteyes designteam i Göteborg. Kollektionen släpps under april och består av 39 modeller i en mängd olika färgsättningar. Sammanlagt har du hela 76 olika varianter att välja mellan.

– När vi tog fram Riviera Collection inspirerades vi av platser kring Medelhavet, samtidigt som vi ville tänja på gränserna. Resultatet blev en vågad kollektion med många modeller som sticker ut från mängden, berättar Smarteyes designer Karin Sjöbom och fortsätter:

– Kollektionen är uppdelad i tre olika stilar. De klassiska modellerna har ett stilrent och tidlöst formspråk, retromodellerna är 60-talsinspirerade och de futuristiska är trendiga shields-bågar med spegelglas som sitter på utsidan av bågen. Du kommer garanterat hitta ett par solglasögon som passar – oavsett om du ska ha dem när du promenera längst en strandpromenad i Cannes, solar vid en pool eller dansar på en after-beach.

Samtliga bågar i Riviera Collection går att köpa med solglas utan styrka, direkt över disk, och kostar då 1000 kronor styck. De flesta bågarna går även att få med solglas slipade din styrka och kostar då från 2000 kronor. I priset ingår även ett matchande fodral. 

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.