2015-08-26 17:20Pressmeddelande

Smarteyes nya tunna bågar blickar in i framtiden.

null

- Retrotrenden är fortfarande väldigt stark och på Smarteyes har vi många modeller som inspirerats av framför allt 60-talet. Mood däremot är en framtidsvision, berättar Smarteyes designer Carl Åvall.

- Mood är inspirerad av det moderna högteknologiska samhället. Bågarna är extremt tunna och har väldigt låg vikt. Formerna och färgerna är stilrena och har en skandinavisk enkelhet och elegans, avslutar Carl Åvall.

Mood består 14 olika modeller, både rena metallbågar som är utskurna ur ett ark stål och modeller där metall och plast kombineras. Kollektionen, som har modeller både för män och kvinnor, finns att köpa i Smarteyes samtliga butiker från vecka 35. Alla modeller kostar 1499 kronor med enkelslipade glas och 2999 kronor med progressiva glas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Carl Åvall, Designer Smarteyes
Telefon: 0734-28 23 50
E-post: carl.avall@smarteyes.se

Thomas Kusoffsky, VD/Marknadschef Smarteyes
Telefon: 0709-84 67 16
E-post: thomas.kusoffsky@smarteyes.se

För ytterligare bildmaterial kontakta:


Jens Flensburg, Dragster Kommunikation AB
Telefon: 0761-13 45 50
E-post: jens@dragster.se

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är genom effektiva inköp och god design erbjuda ett brett sortiment modeglasögon till attraktiva priser. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland och sedan 2013 även i Danmark. Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.