2015-11-18 09:27Pressmeddelande

Smarteyes öppnar i Huddinge Centrum – Skänker glasögon till utsatta för ett värde på upp till en halv miljon kronor

null

I samband med att optikerkedjan Smarteyes öppnar en butik i Huddinge Centrum erbjuder företaget behövande människor en gratis synundersökning och ett par gratis glasögon. Initiativet genomförs i samarbete med Huddinge församling. 

– Vi är väldigt glada över Smarteyes hjälp. Vi möter personer varje år som behöver glasögon och som inte kan betala för dem själva. Ibland lyckas vi hjälpa till med fondmedel, men alltför ofta blir de utan glasögon, säger Gunilla Gustafsson, Diakon i Huddinge församling. 

Huddinge församling arbetar aktivt för att hjälpa människor som behöver stöd. De erbjuder bland annat samtalsgrupper för sörjande och stödgrupper för barn och unga.

– Vi är väldigt glada över att Huddinge församling vill hjälpa oss att hjälpa behövande i Huddinge med närområde. För oss är det en självklarhet att alla har rätt att se. Därför ger vi även gratis glasögon till barn upp till åtta år, säger Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes.

Smarteyes initiativ är till för de människor som befinner sig i ett utanförskap och i en utsatt situation som därför inte har möjlighet att betala för varken synundersökningar eller glasögon.

Butiksinvigningen äger rum den 19 november klockan 10.00.


Pressinformation 

Vad: Pressinformation om Smarteyes insats för utsatta i Huddinge 

Var: Smarteyes butik i Huddinge Centrum, Sjödalstorget 13

När: Torsdag 19 november kl. 10.00

För mer information kontakta:

Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes
Telefon: 0738-499 600
E-post: anders.zanton@smarteyes.se

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.