2014-11-26 16:26Pressmeddelande

Smarteyes öppnar i Kista Galleria – Skänker glasögon till utsatta för ett värde på upp till en halv miljon kronor

null

I samband med att optikerkedjan Smarteyes öppnar en butik i Kista Galleria erbjuder företaget behövande människor en gratis synundersökning och ett par gratis glasögon. Initiativet genomförs i samarbete med Spånga-Kista församling.

– Genom Smarteyes engagemang och initiativ är man med och bidrar till att göra skillnad, det är fantastiskt, det är omsorg i praktiken, säger Ylva Edholm Johansson, Diakon i Spånga-Kista församling.

Det diakonala arbetet i församlingen kännetecknas av tron på alla människors värde, och arbetet mot orättvisor och övergrepp. Diakonin står på de svagas sida och larmar där människor far illa. Mycket av arbetet syftar till att genom hjälp till självhjälp stärka människors självkänsla.

– Vi är väldigt glada över att Spånga-Kista församling vill hjälpa oss att hjälpa behövande i Kista med närområde. För oss är det en självklarhet att alla har rätt att se. Därför ger vi även gratis glasögon till barn upp till åtta år, säger Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes.

Smarteyes initiativ är till för de människor som befinner sig i ett utanförskap och i en utsatt situation som därför inte har möjlighet att betala för varken synundersökningar eller glasögon.

Butiksinvigningen äger rum den 27 november 2014 klockan 10.00 i Kista Galleria. Representanter från Smarteyes och Spånga-Kista församling kommer att finnas på plats.

Pressinformation:

Vad: Pressinformation om Smarteyes insats för utsatta i Kista
Var: Smarteyes butik i Kista Galleria
När: Torsdagen 27 november kl. 10.00

För ytterligare information kontakta:

Ylva Edholm Johansson, Diakon Spånga-Kista församling, tfn 0765-35 81 44
Lollo Yassin, Butikschef Smarteyes Kista, tfn 0738-92 86 48
Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes, tfn 0738-49 96 00
Jonas Fredriksson, Marknadsansvarig Smarteyes, tfn 0707-87 80 44

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är genom effektiva inköp och god design erbjuda ett brett sortiment modeglasögon till attraktiva priser. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland och sedan 2013 även i Danmark. Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.