2015-04-22 13:22Pressmeddelande

Smarteyes öppnar i Liljeholmen – Skänker glasögon till utsatta för ett värde på upp till en halv miljon kronor

null

I samband med att optikerkedjan Smarteyes öppnar en butik i Liljeholmen erbjuder företaget behövande människor en gratis synundersökning och ett par gratis glasögon. Initiativet genomförs i samarbete med Svenska kyrkan Hägersten.

– Vi möter ofta människor som inte har råd med en synundersökning eller ett par glasögon, trots att de verkligen behöver det. Därför är det här initiativet från Smarteyes verkligen uppskattat, säger Svante Talltorp, Diakon i Svenska kyrkan Hägersten.

Svenska kyrkan Hägersten är en av Sveriges största församlingar och består av Uppenbarelsekyrkan, Mälarhöjdens kyrka, Gröndals kyrka och Kvarterskyrkan i Marievik. En viktig del i församlingens arbete är att ge människor möjlighet till en gemenskap. Bland annat erbjuds samtal enskilt eller grupp och öppet hus för daglediga.

– Vi är väldigt glada över att Svenska kyrkan Hägersten vill hjälpa oss att hjälpa behövande i Liljeholmen med närområde. För oss är det en självklarhet att alla har rätt att se. Därför ger vi även gratis glasögon till barn upp till åtta år, säger Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes.

Smarteyes initiativ är till för de människor som befinner sig i ett utanförskap och i en utsatt situation som därför inte har möjlighet att betala för varken synundersökningar eller glasögon.

Butiksinvigningen äger rum den 23 april 2015 klockan 10.00 i Liljeholmstorget Galleria. Representanter från Smarteyes kommer att finnas på plats.

Pressinformation:

Vad: Pressinformation om Smarteyes insats för utsatta i Liljeholmen
Var: Smarteyes butik i Liljeholmstorget Galleria
När: Torsdag 23 april kl. 10.00

För ytterligare information kontakta:

Svante Talltorp, Diakon Svenska kyrkan Hägersten, tfn 0765-268 838
Vera Nyström, Butikschef Smarteyes Liljeholmen, tfn 070-878 37 47
Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes, tfn 0738-49 96 00
Madeleine Olsson, Regionchef Smarteyes, tfn 0705-72 99 11  

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är genom effektiva inköp och god design erbjuda ett brett sortiment modeglasögon till attraktiva priser. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland och sedan 2013 även i Danmark. Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.