2015-11-24 13:07Pressmeddelande

Smarteyes öppnar i Löddeköpinge – Skänker glasögon till utsatta för ett värde på upp till en halv miljon kronor

null

I samband med att optikerkedjan Smarteyes öppnar en butik i Löddeköpinge erbjuder företaget behövande människor en gratis synundersökning och ett par gratis glasögon. Initiativet genomförs i samarbete med Lions Club i Löddeköpinge.

– Smarteyes initiativ att erbjuda behövande hjälp med att skaffa glasögon är mycket lovvärt, det passar väl in i vår verksamhet och vi ser fram emot att få vara med och förmedla det, säger Lars Eric Kjellström, informationsansvarig på Lions Club..

Lions Club i Löddeköpinge samlar genom olika arrangemang och aktiviteter in mellan 250 000 och 300 000 kronor varje år. Pengar används sedan för olika hjälpprojekt, såväl lokala som nationella och internationella. De förmedlar även hjälp åt handikappade, långtidssjuka, anhöriga och ekonomiskt svaga personer.

– Vi är väldigt glada över att Lions Club vill hjälpa oss att hjälpa behövande i Löddeköpinge med närområde. För oss är det en självklarhet att alla har rätt att se. Därför ger vi även gratis glasögon till barn upp till åtta år, säger Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes.

Smarteyes initiativ är till för de människor som befinner sig i ett utanförskap och i en utsatt situation som därför inte har möjlighet att betala för varken synundersökningar eller glasögon.

Butiksinvigningen äger rum den 26 november klockan 10.00.

Pressinformation

Vad: Pressinformation om Smarteyes insats för utsatta i Löddeköpinge

Var: Smarteyes butik i Center Syd, Löddeköpinge

När: Torsdag 26 november kl. 10.00

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.