2014-11-26 16:23Pressmeddelande

Smarteyes öppnar i Täby Centrum – Skänker glasögon till utsatta för ett värde på upp till en halv miljon kronor

null

I samband med att optikerkedjan Smarteyes öppnar en butik i Täby Centrum erbjuder företaget behövande människor en gratis synundersökning och ett par gratis glasögon. Initiativet genomförs i samarbete med Täby församling.

– I vårt arbete möter vi människor som inte har råd att betala en synundersökning eller ett par glasögon så det här initiativet är verkligen uppskattat, säger Marie Siljefors, Diakon i Täby församling.

Täby församling består av Täby kyrka, Gribbylunds kapell, Näsbyparks kyrka, S:t Olofs kyrka och Tibble kyrka. En viktig del i församlingens arbetar är att ge människor möjlighet till en gemenskap. Bland annat erbjuds samtal enskilt eller grupp och Öppet hus för daglediga.

– Vi är väldigt glada över att Täby församling vill hjälpa oss att hjälpa behövande i Täby med närområde. För oss är det en självklarhet att alla har rätt att se. Därför ger vi även gratis glasögon till barn upp till åtta år, säger Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes.

Smarteyes initiativ är till för de människor som befinner sig i ett utanförskap och i en utsatt situation som därför inte har möjlighet att betala för varken synundersökningar eller glasögon.

Butiksinvigningen äger rum den 27 november 2014 klockan 10.00 i Täby Centrum. Representanter från Smarteyes och Täby församling kommer att finnas på plats.

Pressinformation:

Vad: Pressinformation om Smarteyes insats för utsatta i Täby
Var: Smarteyes butik i Täby Centrum Norra Galleriagången 1033
När: Torsdagen 27 november kl. 10.00

För ytterligare information kontakta:

Marie Siljefors, Diakon Täby församling, tfn 08-580 036 23
Birgitta Björklund, Butikschef Smarteyes Täby Centrum, tfn 0739-04 47 47
Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes, tfn 0738-49 96 00
Jonas Fredriksson, Marknadsansvarig Smarteyes, tfn 0707-87 80 44

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är genom effektiva inköp och god design erbjuda ett brett sortiment modeglasögon till attraktiva priser. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland och sedan 2013 även i Danmark. Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.