2014-08-26 13:44Pressmeddelande

Smarteyes öppnar i Trollhättan – Skänker glasögon till utsatta för ett värde på upp till 400 000 kr

null

I samband med att optikerkedjan Smarteyes öppnar en butik i Trollhättan erbjuder företaget utsatta människor en gratis synundersökning och ett par gratis glasögon. Initiativet genomförs i samarbete med Frälsningsarmén Trollhättan.

– Behovet av glasögon är stort men blir ofta nedprioriterat hos de behövande. Det är därför vi tycker att det här är ett så bra initiativ som vi gärna vill vara med och arbeta med, Ulf Berg från Frälsningsarmén.

Frälsningsarmén har funnits i Trollhättan sedan 1889 och hjälper utsatta med bland annat matkassar, kläder, rådgivningssamtal och kontakter med olika myndigheter.

– Det öppna sociala arbetet på kåren i Trollhättan är inriktat på de utsatta, kantstötta och marginaliserade som finns i vårt samhälle i dag. Vi försöker stötta i kontakter med olika myndigheter som arbetsförmedling, försäkringskassa och socialtjänst. Och när glappet uppstår och det är tomt i kyl och frys kan en matkasse göra stor skillnad, fortsätter Ulf Berg.

Smarteyes initiativ är till för de människor som befinner sig i ett utanförskap och i en utsatt situation som gör att de inte har möjlighet att betala för varken synundersökningar eller glasögon.

– Vi uppskattar verkligen att Frälsningsarmén Trollhättan vill vara med och hjälpa oss att hjälpa Trollhättans behövande. För oss är det en självklarhet att alla har rätt att se och det är därför vi även ger gratis glasögon till barn upp till åtta år, säger Anders Zanton, Sverigechef på Smarteyes.

Butiksinvigningen äger rum den 28 augusti 2014 klockan 10.00 i SIBA-huset i Trollhättan. Representanter från Smarteyes och Frälsningsarmén i Trollhättan kommer att finnas på plats.

Pressinformation:

Vad: Pressinformation om Smarteyes insats för utsatta i Trollhättan 
Var: Smarteyes butik i SIBA-huset i Trollhättan 
När: Torsdagen 28 augusti kl. 10.00

För ytterligare information kontakta:

Ulf Berg, Frälsningsarmén Trollhättan, tfn 0730-25 49 00 
Anna Karlsson, Butikschef Smarteyes Trollhättan, tfn 0520-40 49 50 
Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes, tfn 0738-49 96 00 
Jonas Fredriksson, Marknadsansvarig Smarteyes Sverige, tfn 0707-87 80 44


Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är genom effektiva inköp och god design erbjuda ett brett sortiment modeglasögon till attraktiva priser. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland och sedan 2013 även i Danmark. Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.