2016-03-08 15:45Pressmeddelande

Smarteyes öppnar i Ystad - Skänker glasögon till utsatta för ett värde på upp till en halv miljon kronor

null

I samband med att optikkedjan Smarteyes öppnar en ny butik i Ystad erbjuder företaget behövande människor en gratis synundersökning och ett par gratis glasögon. Initiativet genomförs i samarbete med Svenska kyrkan Ystad Sövestadsbygden.

- Vi välkomnar Smarteyes initiativ ser fram emot att få vara med och stötta människor i vår närmiljö, som trots att vi lever i ett välfärdssamhälle har behov av stöd och hjälp, säger kyrkoherde Susanne Keyser.

Svenska kyrkan Ystad Sövestadsbygden arbetar med och möter många människor i olika skeden i livet som är i behov av stöd eller hjälp. Kyrkan erbjuder bland annat samtalsstöd, viss ekonomisk hjälp och sedan hösten 2015 driver kyrkan också en klädförmedling för nyanlända flyktingar.

- För oss är det en självklarhet att alla har rätt att se och vi är väldigt glada över att Svenska kyrkan vill hjälpa oss att hjälpa behövande i Ystad med närområde, säger Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes.

Smarteyes initiativ är till för de människor som befinner sig i ett utanförskap och i en utsatt situation som därför inte har möjlighet att betala för varken synundersökningar eller glasögon.

Butiksinvigningen äger rum den 10 mars klockan 10.00.


Pressinformation

Vad: Pressinformation om Smarteyes insats för utsatta i Ystad

Var: Smarteyes butik på Stora Östergatan 15 i Ystad

När: Torsdag 10 mars kl. 10.00För ytterligare information kontakta:

Jenny Wollin, Kommunikatör Svenska kyrkan, tfn 0703-47 89 66

Richard Magnason, Butikschef Smarteyes Ystad, tfn 073-057 65 37

Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes, tfn 0738-49 96 00

Jonas Fredriksson, Marknadsansvarig Sverige, tfn 0707-87 80 44

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.