2011-04-14 13:45Pressmeddelande

Smarteyes öppnar ny butik i Gävle Hela människan RIA Gävle får glasögon upp till ett värde av 400 000 kronor

null

Nu expanderar den svenska optikkedjan Smarteyes och öppnar sin nittonde butik i Sverige. Idag öppnar man i Gävle och i samband med butiksöppningen skänker man synundersökningar och glasögon till stadens socialt utsatta.
Vi har ett samarbete med Hela människan Ria i Gävle och kommer att skänka lika många glasögon som vi säljer under öppningsdagen. Vi vet att glasögon och synundersökning har en låg prioritet bland dem som har sociala problem och därför vill vi hjälpa till, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes. 

Smarteyes har ett framgångsrikt år bakom sig. Under 2011 satsar man ytterligare och beräknar att öppna ett 30-tal nya butiker i Sverige och Tyskland. Smarteyes tar minst 30 procent av marknaden i antal sålda glasögon i de städer man etablerar nya butiker.
– Vårt koncept med fast pris utan tillägg tilltalar konsumenterna och gör att de hellre väljer oss än våra konkurrenter. Gävle kommun satsar på framtiden och behöver en optikkedja som vår.  Vi är glada att vi äntligen har hittat ett butiksläge mitt i centrum, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes.

I samband med att Smarteyes öppnar butiken i Gävle har man inlett ett samarbete med Hela Människan RIA Gävle och kommer att skänka lika många glasögon som man säljer under öppningsdagen till socialt utsatta i kommunen. Smarteyes räknar med att man kommer att skänka glasögon till ett värde av 400 000 kronor.

– De flesta socialt utsatta är 40-50 år, en ålder då de flesta börjar få nedsatt syn. Bland hemlösa är glasögon sällan första prioritet, därför vill vi ta vårt samhällsansvar och bidra med det som vi är duktiga på, säger Fredrik Wistrand.

Smarteyes utmanar optikbranschen med helt nytt sätt att prissätta glasögon. Smarteyes koncept är enkelt - att sälja moderna kvalitetsglasögon till fastpris utan tillägg. 

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Wistrand, vd Smarteyes, tfn 0707-232727 fredrik.wistrand@smarteyes.se

Bilder för fri publicering kontakta Ida Nilsson, tfn 0709-13403, e-post ida.nilsson@perspective.se

www.smarteyes.se

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via deras bolag Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegard till fast lågt pris, utan tillägg. Man har 14 optikbutiker och en snabb expanderingstakt, under sommaren 2010 öppnade man sin första butik i Tyskland. Smarteyes hade under 2009/2010 en omsättning på 129 miljoner kronor.


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.