2011-02-21 10:44Pressmeddelande

Smarteyes öppnar ny butik i Uppsala – skänker glasögon till hemlösa till värde av 400 000 kronor

null

Med ett rekordår bakom sig fortsätter nu Smarteyes sin expansion och öppnar en ny butik i Uppsala, Smarteyes sextonde butik i Sverige. Uppsala kommun har under lång tid uppmärksammat problematiken med det växande antalet hemlösa, därför kommer Smarteyes att skänka synundersökningar och lika många glasögon som man säljer i butiken under öppningsdagen till stadens hemlösa. Smarteyes räknar med att skänka glasögon till ett värde av cirka 400 000 kronor.

Smarteyes bjuder in till pressinformation den 24 februari kl. 11.30. På plats finns bland andra Amos Makajula, Årets Upplänning 2009, och värmestugan Grottans föreståndare, Margareta Nordqvist, för att tala om det ökande problemet med hemlösa i Uppsala.

– De flesta hemlösa i Uppsala är 40-50 år, en ålder då de flesta börjar få nedsatt syn. Bland hemlösa är sällan ett par glasögon första prioritet, därför vill vi ta vårt samhällsansvar och bidra med det som vi är duktiga på, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes.

Pressinformation:

Vad: Pressinformation om Smarteyes och den insats man gör för hemlösa i Uppsala

Var: Dragarbrunnsgatan 37, Uppsala

När: Torsdagen den 24 februari, klockan 11.30

Närvarande: Fredrik Wistrand vd Smarteyes, Carl Åvall, designchef Smarteyes, Amos Makajula, Årets Upplänning 2009 framröstad för sitt stora engagemang för hemlösa och Margaretha Nordqvist föreståndare Grottan, ideell förening och värmestuga för hemlösa i Uppsala.

Förtäring: Lunch kommer att serveras i samband med pressinformationen

Ackreditering:

Kontakta Ida Nilsson, tfn 0709-134037, för ackreditering.

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Wistrand, vd Smarteyes, tfn 0707-232727

Bilder för fri publicering: Ida Nilsson, tfn 0709-134037


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.