2013-12-04 12:00Pressmeddelande

Smarteyes öppnar nytt i Piteå ­– skänker glasögon till utsatta

null

I samband med invigningen av Smarteyes nya butik i Piteå, kommer man att skänka synundersökningar och glasögon till utsatta människor.

När Smarteyes öppnar butik på Storgatan kommer synundersökningar och glasögon upp till ett värde av 400 000 kronor att skänkas till hemlösa och utsatta människor i Piteå. Ideella föreningen Connextions Norrbotten har uppmärksammat att de som befinner sig i ett utanförskap inte har möjlighet att varken betala för synundersökningar eller köpa nya glasögon.

– Vi har fått helt enorma och positiva reaktioner, det är knappt så vissa har vågat tro att det är sant! Jag har kunnat se glädjen i folks ögon när man har pratat med dem om detta. Smarteyes initiativ är helt otroligt generöst, det är medmänsklighet på det allra bästa sättet, säger André Bengtsson, ordförande för Connextions Norrbotten.

Smarteyes arbetar ständigt både lokalt och nationellt för att glasögon ska vara självklart för alla. Butiksinvigningen äger rum den 5 december på Storgatan 47. Representanter från Smarteyes och Connextions Norrbotten kommer att finnas på plats.

– Det ligger i Smarteyes DNA att alla har rätt att se. Vi etablerar därför kontakter med organisationer som hjälper hemlösa på de orter vi öppnar butiker. Smarteyes ger också gratis glasögon till alla barn upp till 8 år, säger Anders Zanton, Sverigechef på Smarteyes. 

Pressinformation:

Vad: Pressinformation om Smarteyes och Connextions Norrbottens insats för utsatta i Piteå.
Var: Smarteyes butik på Storgatan 47.
När: Torsdag 5 december kl. 10.00. 


Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med elva butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.