2015-10-27 11:38Pressmeddelande

Smarteyes öppnar på Frölunda Torg – Skänker glasögon till utsatta för ett värde på upp till en halv miljon kronor

null

I samband med att optikerkedjan Smarteyes öppnar en butik på Frölunda Torg erbjuder företaget behövande människor en gratis synundersökning och ett par gratis glasögon. Initiativet genomförs i samarbete med Västra Frölunda församling.

– Vi välkomnar verkligen såna här goda initiativ. Det visar att Smarteyes som företag tar ansvar för utsatta grupper i samhället, säger Jenny Odälv, Diakon i Västra Frölunda församling. 

Västra Frölunda församling har ett brett socialt arbete som bland annat riktas mot barn, ungdomar och familjer. De bjuder också in till olika typer av gemenskaper och erbjuder enskilda samtal och stöd. På senare tid har de även arbetat aktivt med flyktingar som kommer till ankomstboendet Centria i Västra Frölunda.

– Vi är väldigt glada över att Västra Frölunda församling vill hjälpa oss att hjälpa behövande i Frölunda med närområde. För oss är det en självklarhet att alla har rätt att se. Därför ger vi även gratis glasögon till barn upp till åtta år, säger Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes.

Smarteyes initiativ är till för de människor som befinner sig i ett utanförskap och i en utsatt situation som därför inte har möjlighet att betala för varken synundersökningar eller glasögon.

Butiksinvigningen äger rum den 29 oktober klockan 10.00 på Frölunda Torg. Representanter från Smarteyes kommer att finnas på plats.

Pressinformation:

Vad: Pressinformation om Smarteyes insats för utsatta i Frölunda
Var: Smarteyes butik på Frölunda Torg
När: Torsdagen 29 oktober kl. 10.00

För ytterligare information kontakta:

Jenny Odälv, Diakon i Västra Frölunda församling, tfn 031-731 64 93
Johan Karlsson, Butikschef Smarteyes Frölunda Torg, tfn 070-855 23 67
Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes, tfn 0738-49 96 00

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.