2018-03-18 23:50Pressmeddelande

Smarteyes presenterar vårens stora glasögontrend med ny kollektion

null

Smarteyes Club Collection är den senaste kollektionen från den svenska optikkedjan. Kollektionen genomsyras av vårens stora glasögontrend - de semitonade glasen - och inspirationen till bågarna är hämtad från mytomspunna nattklubbar och barer runt om i världen.

Smarteyes Club Collection består av tio bågar och precis som med alla Smarteyes kollektioner, har den tagits fram av företagets designers i Göteborg.

– Den här kollektionen är designad med en av säsongens stora trender i åtanke - de tonade glasen. Det här är en trend som vi först såg under 90-talet och som vi kommer se mycket av i vår, berättar Smarteyes designer Karin Sjöbom. Och fortsätter:

– De tonade glasen är ett snyggt och enkelt sätt att poppa till och ge dina glasögon en ytterligare dimension.

De semitonade glasen finns i åtta nyanser - allt från rosa, för den som vill sticka ut, till de mer sofistikerade bruna och grå gradalerna.

Inspirationen till bågdesignen är hämtad från kända nattklubbar och cocktailbarer som Berghain i Berlin, Sevva i Hong Kong och Le Georges i Paris - platser som även fått ge namn åt de olika bågmodellerna.

Smarteyes Club Collection finns att köpa i samtliga Smarteyes 64 svenska butiker från och med 15 mars.

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Karin Sjöbom, Designer Smarteyes
Telefon: 0727-43 14 42
E-post: karin.sjobom@smarteyes.se

Thomas Kusoffsky, VD Smarteyes
Telefon: 0709-84 67 16
E-post: thomas.kussofsky@smarteyes.se

För ytterligare bildmaterial kontakta:

Aurora Borg, Dragster Kommunikation AB
Telefon: 0708-20 23 11
E-post: aurora@dragster.se

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.