2013-04-04 11:11Pressmeddelande

Smarteyes skänker glasögon till utsatta barn och vuxna i Sundsvall

null

I samband med att Smarteyes öppnar butik i Sundsvall kommer man, tillsammans med Frälsningsarmén, att skänka synundersökningar och glasögon till barn och vuxna som hamnat i en utsatt livssituation. Smarteyes arbetar kontinuerligt och omfattande för att god synhälsa ska vara en självklarhet för alla i samhället och man vill därför stödja Frälsningsarméns besökare. Smarteyes kommer att skänka glasögon efter behov, upp till ett värde av 400 000 kronor.

Frälsningsarmén i Sundsvall bedriver ett omfattande arbete för att hjälpa människor som hamnat i en utsatt livssituation. Under veckodagarna besöks man av såväl hjälpsökande nysvenskar som barn med svåra hemförhållanden, hemlösa och missbrukare. Behovet i Sundsvall är stort och problemen många.

– Vi har ett väldigt stort antal besökare som kommer till oss regelbundet. Vi försöker hjälpa dem med det mest akuta, som mat och sovplats, men också sådant som samtal och exempelvis läxhjälp till barnen. Tyvärr märker vi att besökarantalet ökar och att behovet av hjälp och stöd blir allt större, säger Thomas Andersson, kårledare Frälsningsarmén Sundsvall.

Ett antal av Frälsningsarméns gäster är i behov av glasögon men man har helt enkelt inte råd att prioritera synhälsan.

– Efter att vi har börjat fråga runt hur behovet av glasögon är hos våra gäster har vi förstått att det är mycket stort. Vissa har gått med gamla eller trasiga glasögon och inte gjort en synundersökning på tio år, det är helt enkelt för dyrt. Vi är väldigt glada att vi nu kan ge våra behövande gäster nya glasögon, säger Thomas Andersson.

Smarteyes arbetar både lokalt och nationellt för att god synhälsa ska kunna vara en självklarhet för alla.

– Vi har vid tidigare butiksöppningar gjort liknande insatser och hjälpt hemlösa och socialt utsatta med synundersökningar och glasögon, något som vi är väldigt stolta över. Dessutom arbetar vi med vårt nationella projekt Ögonstenen där alla barn 0-8 år med synfel kan hämta ut gratis glasögon i någon av våra butiker. Vi vill göra bra glasögon, till ett rimligt pris för alla typer av människor. I det ligger också att hjälpa de som inte har möjlighet att sköta sin synhälsa. Det borde vara allas rätt att se bra och vi kommer fortsätta arbeta med liknande projekt tills politikerna tar sitt ansvar och gör något åt problemet, säger Fredrik Wistrand, koncernchef för Smarteyes.

För ytterligare information kontakta:

Anders Zanton, Sverigechef för Smarteyes, tfn 0738-49 96 00
Thomas Andersson, kårledare Frälsningsarmén Sundsvall, tfn 0730-39 06 00
Bilder för fri publicering: Olof Mattson, tfn 031-701 33 81

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med elva butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.