2013-10-09 13:39Pressmeddelande

Smarteyes släpper en unik retrokollektion med en modern twist

null

Nu presenterar vi Bedford Avenue Collection by Smarteyes, en kollektion klassiska retrobågar med moderna detaljer. Kollektionen kombinerar det bästa från förr och nu med influenser från den urbana livsstilen och atmosfären i New York.

I oktober lanserar vi Bedford Avenue, en kollektion som tar oss med på en resa till det formstarka 60-talets mode fram till dagens urbana stil i New York. Namnet kommer ifrån Bedford Avenue som ligger i hjärtat av Williamsburg. Det händer alltid något på Bedford Avenue. Här träffas konstnärer, musiker, skådespelare och fashionistas från världens alla hörn. Modernt blandas med vintage i kreativa outfits med mycket attityd. Accessoarerna här är lika viktiga som kläderna, inte minst glasögon som är en självklar modeattiralj för att uttrycka sin personliga stil. 

Kollektionen består av retrobågar där varje båge har en egen individuell design. Vi har mixat metall och acetat tillsammans med färgstarka nyanser och sobra färger. Bågarna blickar bakåt i tiden medan den som bär glasögonen ständigt är på väg framåt. Framhäv din personlighet med ett par stilsäkra glasögon från Bedford Avenue Collection by Smarteyes. 

Kollektionen består av 18 bågar som kommer i olika färger. Glasögonkollektionen lanseras i Smarteyes samtliga 41 butiker från vecka 40. Ett par enkelslipade glasögon kostar 1499 kronor och ett par progressiva glasögon kostar 2999 kronor. I priset ingår allt, precis som vanligt. Glasögonen går även att få som solglasögon.        

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med elva butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.