2015-09-30 19:01Pressmeddelande

Smarteyes utsett till Årets blommande företag. Igen.

null

För andra gången på tre år har optikerföretaget Smarteyes tagit emot utmärkelse Årets blommande företag ur H.M. Drottning Silvias hand. Det är Smarteyes initiativ att dela ut gratis glasögon till alla barn mellan 0-7 år med synfel, som återigen prisats av barnhjälpsorganisationen Majblomman.

– Självklart är vi väldigt glada och stolta över att vara det första företaget som får priset en andra gång. Men vi är ännu stoltare över att kunna hjälpa barn som i annat fall kanske skulle behöva börja skolan utan att se ordentligt, berättar Smarteyes Sverigechef Anders Zanton och fortsätter:
– Tandställningar och hörselhjälpmedel betalas helt av landstingen, men för glasögon varierar bidragen beroende på landsting och för många familjer är glasögon en tung utgift.

Smarteyes startade initiativet 2012. Sedan dess har man delat ut mer än 22 000 par till ett konsumentvärde på över 30 miljoner kronor. Och det är deras starka engagemang som gör att företaget prisats igen.

– Smarteyes har under många år stöttat Majblommans arbete för glasögon till alla barn med synfel. Man har gjort det med ett lågmält men starkt engagemang och en stor sakkunskap. Smarteyes är en stor tillgång för Majblommans många lokalföreningar, och för barn som behövt glasögon sedan 2012, förklarar Majblommans generalsekreterare Lena Holm.

Prisceremonin ägde rum på Majblommans diplomceremoni på Stockholms Slott den 30 september då H.M. Drottning Silvia delade ut priset till vår Sverigechef Anders Zanton.

Villkoren för att hämta ut ett par barnglasögon hos Smarteyes:

  • Recept i original från ögonläkare eller ortoptist i de landsting som Smarteyes har butiker.
  • Ett recept för barn ännu ej fyllda 8 år (receptet får ej vara äldre än 6 månader).
  • Max ett par glasögon per år och barn, ett år mellan varje beställningstillfälle.
  • Barnen väljer fritt från de bågar Smarteyes har i butiken.

För mer information kontakta:

Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes
Telefon: 0738-499 600
E-post: anders.zanton@smarteyes.se

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.