2011-06-22 14:57Pressmeddelande

Smarteyes vann upphandling i Lund – Lunds kommun och Räddningstjänsten i Syd valde det mest prisvärda alternativet

null

Den svenska optikkedjan Smarteyes har vunnit ännu en offentlig upphandling. Den här gången var det Lunds kommun och man kommer nu att förse anställda i Lunds kommun och Räddningstjänsten i Syd med arbetsglasögon. I konkurrens med de stora aktörerna i branschen valdes Smarteyes tack vare att man uppfyllde samtliga krav som ställdes och dessutom var det billigaste alternativet. Affären har ett värde på drygt 155 000 kronor över det första året.

– Generellt är den här typen av affärer mycket bra för oss men vår snabba expansion i Sverige och Tyskland har gjort att vi inte kunnat ha fokus på dem tidigare. Det är därför extra roligt att vinna den här upphandlingen, säger Fredrik Wistrand, vd på Smarteyes.

Smarteyes har sedan tidigare även vunnit upphandlingar för exempelvis Borås kommun och Göteborgs stad.

Smarteyes vann upphandlingen tack vare det låga fasta pris som kunde presenteras. De övriga krav som ställdes för att man skulle få vara med i upphandlingen klarade samtliga anbudsgivare. Det var alltså priset som blev avgörande.

– Vår affärsmodell med att ha ett lågt fast pris på alla glasögon oavsett båge och synfel börjar landa ute hos både konsumenter och upphandlande instanser. Nu, när vi har 20 butiker runt om i Sverige, har vi också möjlighet att vara med på betydligt fler upphandlingar. Den offentliga sektorn är stor och totalt handlar det om väldigt många arbetsglasögon. Med vår produkt och den prissättning som vi har, tror att vi kan vara en värdefull samarbetspartner för många kommuner och landsting i Sverige, säger Fredrik Wistrand.

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Wistrand, vd Smarteyes, tfn 0707-232727 fredrik.wistrand@smarteyes.se
Bilder för fri publicering kontakta Ida Nilsson, tfn 0709-13403, e-post ida.nilsson@perspective.se

www.smarteyes.se

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via deras bolag Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegard till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer och har en snabb expanderingstakt i Sverige och Tyskland. Smarteyes hade under 2009/2010 en omsättning på 128 miljoner kronor.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.