2014-04-23 10:08Pressmeddelande

Smrteyes skänker glasögon i samband med butiksöppning i Örnsköldsvik

null

I samband med invigningen av Smarteyes nya butik i Örnsköldsvik kommer man att skänka synundersökningar och glasögon till människor som har hamnat i en utsatt livssituation.

När Smarteyes öppnar ny butik i köpcentrat Oskargallerian kommer synundersökningar och glasögon upp till ett värde av 400 000 kronor att skänkas till hemlösa och utsatta människor i Örnsköldsvik i samarbete med LP-kontakten. 
– Jag tycker det är fantastiskt att Smarteyes ställer upp med både synundersökning och anskaffning av glasögon till dessa människor. Det är ett underbart och mycket beundransvärt initiativ, säger Annette Bygdén från LP-kontakten.

I mars förra året öppnade Smarteyes en ny butik i Härnösand och skänkte i samarbete med LP-kontakten glasögon till behövande. Annette Bygdén, föreståndare på LP-kontakten i Örnsköldsvik, har sedan dess hoppats på att samma chans skulle dyka upp för deras verksamhet. LP-kontakten driver sin verksamhet tillsammans med Pingstkyrkan i Örnsköldsvik och arbetar för att hjälpa både unga och gamla som hamnat i en utsatt livssituation. Främst hjälper man människor som lever i missbruk, men även personer som behöver ekonomiskt stöd eller någon att prata med. Man försöker motivera de behövande och erbjuder bland annat samtal, luncher, grötfrukostar och framförallt en gemenskap med människor som bryr sig.

Smarteyes initiativ är till för de människor som befinner sig i ett utanförskap och i en utsatt situation som därför inte har möjlighet att betala för varken synundersökningar eller köpa nya glasögon. Man arbetar på både lokal och nationell nivå för att glasögon ska vara självklart för alla.

– Det ligger i Smarteyes DNA att alla har rätt att se. Vi etablerar därför kontakter med organisationer som hjälper hemlösa på de orter vi öppnar butiker. Smarteyes ger också gratis glasögon till alla barn upp till 8 år, säger Anders Zanton, Sverigechef på Smarteyes. Butiksinvigningen äger rum den 24 april 2014 i Oskargallerian. Representanter från Smarteyes och LP-kontakten kommer att finnas på plats.

Pressinformation:

Vad: Pressinformation om Smarteyes insats för utsatta i Örnsköldsvik. 
Var: Smarteyes butik i Oskargallerian. 
När: Torsdag 24 april kl. 10.00.

För ytterligare information kontakta:

Annette Bygdén, LP-kontakten, tfn 0660-295260 
Anders Näverlind, Butikschef Smarteyes Örnsköldsvik, tfn 0660-23 25 00 
Anders Zanton, Sverigechef Smarteyes, tfn 0738-49 96 00 
Jonas Fredriksson, Marknadsansvarig Smarteyes Sverige, tfn 0707-87 80 44


Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med elva butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.