2021-03-17 11:00Pressmeddelande

Solglasögontrenderna SS21

Smarteyes presenterar trenderna SS21:

Den nya vardagen återspeglas i vårens mode. 

Säsongens solglasögon är lika spännande som de är kontrastrika, och de hämtar sin inspiration från den nya vardagen många av oss lever med idag.  Å ena sidan ett lugnare, mer minimalistiskt liv med mer tid hemma. Å andra sidan en längtan efter att socialisera med vänner, leva ut, och att sätta glans på tillvaron. Dessa två kontraster återspeglas i vårens trender.

Pernilla Algede, Creative Director på Smarteyes designavdelning berättar om två tydliga stilinriktningar bland vårens solglasögon:”Lounge Glamour” och ”Garden Disco”.

- I den minimalistiska stilen som vi valt att kalla ”Lounge Glamour” ser vi bågar med enkla, raka linjer och en tidlös elegans. Metalliska ytor och transparent acetat är tongivande för trenden. En stil som passar lika för att lyxa till ’lounge wear’ som för en av­slappnad approach när vi väl ger oss ut i stilfullare sammanhang., berättar Pernilla Algede, Creative Director på Smarteyes.

- Som en kontrast till detta ser vi en mer maximalistisk stil där energi och lekfullhet är nyckelord. Stilen speglar längtan efter att socialisera och sätta glans på tillvaron, vilket syns i djärvare former och modeller som verkligen tar för sig. Här ser vi bågar där mönster och färger blandas, och med en hint av 70-tal drömmer vi oss bort till festliga ”Garden Disco’s”, fortsätter Pernilla.

Årets nya solglasögonkollektioner

Smarteyes nya solglasögonkollektioner finns i samtliga butiker från mars månad. Bland nyheterna hittar vi bland annat flera modeller i designsamarbetet med Efva Attling och Oscar Jacobson, och kollektionen Smarteyes X Non-Violence utökas även med 6 nya modeller.

Samtliga solglasögonmodeller kan fås med slipat solglas. Enkelslipade solglasögon finns från 2000 kr, och med progressiva glas från 4500 kr. Solglasögon utan styrka finns från 500 kr.


Kontaktperson:

Amanda Duverell
Patriksson Group 

Tlf: +46 705 64 68 98


Om Smarteyes

Smarteyes grundades 2007 och har ett 80-tal butiker i Sverige, Tyskland och Danmark. Smarteyes mission är att designa prisvärda glasögon till alla och visionen är att vara den mest rekommenderade optikern. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök Smarteyes.se.