2019-03-28 08:05Pressmeddelande

Topplacering för Smarteyes i listan över Sveriges bästa arbetsplatser

Smarteyes är en av Sveriges bästa arbetsplatser - för fjärde året i rad.Smarteyes är en av Sveriges bästa arbetsplatser - för fjärde året i rad.

För fjärde året i rad tar Smarteyes en topplacering på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser. I år klättrar man till en fantastisk 2:a plats i kategorin Stora organisationer.

 – Vi har fått ett riktigt fint kvitto på att våra medarbetare känner ett starkt engagemang för vår verksamhet och att de verkligen trivs med att arbeta här på Smarteyes, säger Smarteyes HR Manager Therese Arnqvist.

Great Place to Works bedömning utgörs av två delar; dels en medarbetarundersökning och dels en beskrivning av företagskulturen. Summan av de båda delarna utgör Great Place to Works bedömningsresultat av företaget.

– På Smarteyes arbetar vi efter ett värderingsstyrt förhållningssätt och med en tydlig vision om att vara den mest rekommenderade optikern. Det är kombinationen av dessa två förhållningssätt som är vår styrka och det är troligen också en starkt bidragande faktor till det goda resultatet, säger Therese Arnqvist och fortsätter:

– Våra värderingar och vår uttalade vision förtydligar hela tiden vart vi är på väg och hur. Det ger oss på Smarteyes en tydlighet som skapar både gemenskap och glädje – som i slutändan även gynnar konsumenten.

Smarteyes grundades 2007 och enligt Therese Arnqvist har det sedan starten arbetats målmedvetet för att skapa en sund kultur och arbetsmiljö där medarbetarna trivs. 

– Vi tar emot resultatet med ödmjukhet eftersom vi vet att det ligger hårt arbete bakom, och samtidigt är god arbetsmiljö en färskvara som hela tiden måste underhållas för att blomstra. Där spelar inte minst våra fantastiska ledare en oerhört viktig roll. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där det alltid känns bra att gå till jobbet.


Om Smarteyes

Smarteyes grundades 2007 och har ett 80-tal butiker i Sverige, Tyskland och Danmark. Smarteyes mission är att designa prisvärda glasögon till alla och visionen är att vara den mest rekommenderade optikern. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se.