2014-11-27 09:00Pressmeddelande

VD-skifte i Smarteyes

null

Smarteyes grundades 2007 som en reaktion på det faktum att Sverige har en utav Europas högsta priser på glasögon. Genom effektiva inköp och god design erbjuder Smarteyes ett brett sortiment modeglasögon till attraktiva priser. Bolaget är idag landets snabbast växande optikerkedja och omfattar i skrivande stund 69 butiker i Sverige, Danmark och Tyskland. Smarteyes VD Fredrik Wistrand har idag meddelat Smarteyes styrelse att han önskar lämna sin post.

- Jag började som VD på Smarteyes år 2007 när bolaget bara var några månader gammalt och det har varit en oerhört rolig och givande tid, säger Fredrik Wistrand. Efter noggrant övervägande har jag nu emellertid valt att lämna VD-uppdraget och söka nya utmaningar då jag känner att mitt uppdrag på Smarteyes är slutfört.

- ”Smarteyes är inne i sin bästa period någonsin. Kontinuerligt tar vi fortsatta marknadsandelar i Sverige medan den internationella expansionen fortlöper. En person som varit instrumental i de senaste årens framgångsrika ompositionering av Smarteyes är Thomas Kusoffsky, marknadschef. Det är med stort förtroende från styrelsen han nu valt att anta rollen som tillförordnad VD”, säger Johan Andersson, Styrelseordförande

- ”Styrelsen vill samtidigt tacka Fredrik Wistrand för hans gedigna och uppskattade insatser under hans sju år på VD-posten, då Smarteyes gått från en handfull till 69 butiker med nära en halv miljard i omsättning”, fortsätter Johan.

Thomas Kusoffsky har jobbat som marknadschef i bolaget sedan januari 2013 och kommer tills vidare ansvara för båda rollerna. Han har bland annat haft ansvaret för de uppmärksammade reklamkampanjerna med Izabella Scorupco och Danny Saucedo.

- ”Smarteyes är inne i en spännande utvecklingsfas där vi håller på att bli en del av samhället. Vi ser oss själva som ett kreativt modeföretag och vill omdefiniera optikbranschen. Det är självklart en otroligt rolig och ansvarsfull utmaning att nu få hålla i den stafettpinnen”

Huvudägare till Smarteyes är Mellby Gård AB. Mellby Gård har sitt säte i Malmö och är ett internationellt konglomerat med 14 dotter- och intressebolag inom vitt skilda branscher. Bolaget omsätter ca. 5 miljarder SEK och kontrolleras av Rune Andersson med familj.

För mer information:

Johan Andersson, VD Mellby Gård AB & Styrelseordförande Smarteyes International AB, johan@mellby-gaard.se / 0708-883306

Thomas Kusoffsky, tf VD Smarteyes International AB, thomas.kusoffsky@smarteyes.se / 0709-846716

Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är genom effektiva inköp och god design erbjuda ett brett sortiment modeglasögon till attraktiva priser. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland och sedan 2013 även i Danmark. Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.