2013-05-24 11:22Pressmeddelande

VM-finalen en perfekt start på Smarteyes kampanj med Danny Saucedo

null

Smarteyes hade under VM-finalen, som sändes i TV4, premiär för sin nya reklamfilm med Danny Saucedo. Medieköpet blev mycket lyckat då nära tre miljoner svenskar såg finalen, vilket bidrog starkt till att lansera Smarteyes nya modekoncept till en bred publik.

– Bara under premiären på finaldagen nådde vi nära 50 procent av målgruppen vilket är exceptionellt bra. Vi trodde att spottarna under VM-finalen skulle ge bra genomslag, men så här bra resultat hade vi inte vågat räkna med. Det var en chansning som gick hem, säger Andreas Liss-Daniels, rådgivare på Scream som är Smarteyes mediebyrå.

På Smarteyes är man nöjda med hur reklamkampanjen lanserat Smarteyes nya koncept till svenska folket.
– Vi är inne i ett skede där det är oerhört viktigt för oss att skapa ökad kännedom om Smarteyes och vårt erbjudande, hockeyfinalen visade sig vara en perfekt start för detta. Hela kampanjen med både Danny Saucedo och Pernilla Andersson har varit väldigt lyckad och bidragit till att göra vårt erbjudande känt hos en bredare publik än tidigare, säger Thomas Kusoffsky, marknadschef på Smarteyes.

Smarteyes nya modekoncept innebär att man med över 1 000 olika modebågar till låga fasta priser ska förändra synen på glasögon. Från att endast ses som ett synhjälpmedel till att bli en accessoar som går att variera efter personlig stil och olika tillfällen.

Byrå för reklamkampanjen är reklambyrån Åkestam & Holst.

Här kan du se Smarteyes reklamfilm.

För ytterligare information kontakta:
Thomas Kusoffsky, marknadschef Smarteyes, tfn 0709-84 67 16, thomas.kusoffsky@smarteyes.se

Bilder för fri publicering:
Olof Mattson, tfn 031-701 33 81, olof.mattson@perspective.se


Smarteyes startade i april 2007 och är ett svenskt privatägt optikföretag. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB, övriga ägare är vd och styrelse. Smarteyes affärsidé är att sälja kvalitetsglasögon med hög modegrad till fast lågt pris, utan tillägg. Smarteyes finns i de flesta större svenska städer från Trelleborg i söder till Boden i norr och har en snabb expanderingstakt. Sedan 2010 finns Smarteyes även i Tyskland. Med elva butiker i dagsläget räknar man med samma expansionstakt som i Sverige.Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.