2018-09-27 09:32Pressmeddelande

Avskalat och skandinaviskt i Smarteyes nya kollektion

A407C4 från Second Skin CollectionA407C4 från Second Skin Collection

Optikföretaget Smarteyes senaste kollektion Second Skin by Smarteyes är starkt influerad av den avskalade skandinaviska stilen. Designteamet har skapat en glasögonkollektion där estetik och funktionalitet är i perfekt harmoni.

Second Skin är Smarteyes andra höstkollektion. Namnet anspelar på hur lätta och behagliga bågarna är att bära. Smarteyes Creative Director Pernilla Algede förklarar:

– När vi arbetade med Second Skin gick vi tillbaka till våra skandinaviska designrötter. Vi skapade en avskalad kollektion där form och funktion arbetar tillsammans för att få bågar som är lika bekväma som smickrande.

Kollektionen består av fem olika bågmodeller i jordnära färger, med klassiska former och noga avvägda detaljer som nässadlar i mjuk silikon.

– Vi ville uppnå ett rent och enkelt designuttryck. Vi arbetade med tunt stål och semitransparent acetat för att bågarna både skulle bli lätta och ge ett lätt intryck. Något jag tycker vi lyckats väldigt bra med, avslutar Pernilla Algede.

Second Skin by Smarteyes lanseras vecka 39 och kommer säljas i Smarteyes samtlig 64 butiker i Sverige. Bågarna i kollektionen kostar 1000 kronor styck. Mer information och fler bilder finns på smarteyes.se/secondskin

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Thomas Kusoffsky, VD Smarteyes
Telefon: 0709-84 67 16
E-post: thomas.kussofsky@smarteyes.se

För ytterligare bildmaterial kontakta:

Aurora Borg, Dragster Kommunikation AB
Telefon: 0708-20 23 11
E-post: aurora@dragster.se

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (November 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.