2018-10-24 21:00Pressmeddelande

Skotska höglandet inspirerar i Smarteyes nya kollektion

The Highlands CollectionThe Highlands Collection

Det svenska optikföretaget Smarteyes har sina rötter i den skandinaviska designtraditionen. Med det som utgångspunkt blickade företagets designers över Nordsjön för att hitta inspiration till höstens tredje nya kollektion – The Highlands.

The Highlands är en kollektion full av kontraster. Skandinavisk återhållsamhet möter ornamenterade metaller och mönster som för tankarna till det skotska höglandet. Romantiska föreställningar om en svunnen tid på den idylliska skotska landsbygden, möter moderna material och tidlösa former inspirerade av den kaotiska vardagen i Londons East End.

– I arbetet med kollektionen, kombinerade vi det bästa från igår med våra idéer om framtiden. Ornamenterad metall och klassiska Windsorringar möter matta ytor och modern acetat, berättar Smarteyes Creative Director Pernilla Algede.

– Resultatet är The Highlands – en kollektion full av kontraster och motsatser som passar alla som uppskattar tidlös elegans och stil.

The Highlands består av åtta bågar som alla går att få i ett antal olika färger och mönster. Kollektionen släpps i Smarteyes svenska butiker den 25 oktober och kostar 1000 kronor styck. Det innebär att du kan få kompletta enkelslipade glasögon med bågar ur kollektionen från 1500 kronor och från 3500 kronor för progressiva glas. Fler bilder och mer information finns på smarteyes.se/highlands 

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Thomas Kusoffsky, VD Smarteyes
Telefon: 0709-84 67 16
E-post: thomas.kusoffsky@smarteyes.se

För ytterligare bildmaterial kontakta:

Aurora Borg, Dragster Kommunikation AB
Telefon: 0708-20 23 11
E-post: aurora@dragster.se

Smarteyes grundades 2007 i Göteborg och har som vision att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes breda utbud i kombination med fasta och attraktiva priser gör att företaget kan erbjuda glasögon med hög kvalitet och modegrad till alla. Smarteyes finns idag i de flesta större svenska städer. Sedan 2010 har man även butiker i Tyskland och sedan 2013 i Danmark. Huvudägare är Rune Andersson med familj via bolaget Mellby Gård AB. För mer information, besök smarteyes.se


Om Smarteyes

Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor – sedan starten 2007 har vi vuxit från 0 till 64 butiker (november 2017), från Malmö i söder till Boden i norr. Vi har även öppnat upp flera butiker i Tyskland och Danmark och vår expansion fortsätter. Ständig förnyelse är typiskt Smarteyes, och det ska alltid vara kul och inspirerande att handla hos oss. Smarteyes är en idé om att alltid vara den bästa optikern för våra kunder, och att uppnå detta genom att alltid vara nytänkande, alltid ligga steget före konkurrenterna och att alltid tillverka och distribuera på det smartaste sättet.